Hoe meld je je eigen aan bij een nieuwe huisarts én een nieuwe apotheek?? (zie uitleg)?

Ik wil mij aanmelden bij een andere huisarts, en ik weet dat dit kanmet een aanmeldformulier (deze staat bij hun op de site) alleen vraag ik mij af, ik moet ook: nieuwe apotheek, invullen. Betekent dit dat, wanneer ik een apotheek invul, ik hier dan ook automatisch ben ingeschreven? En word ik automatisch utitgeschreven bij mijn vorige apotheek?
Bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben pas over gestapt dus kan het je precies vertellen! Je moet de nieuwe huisarts opbellen, hier kan je dan waarschijnlijk het inschrijvings formulier ophalen. Ze vertellen je dan ook dat je wel nog naar je oude huisarts toe moet want ze raden je aan om daar te laten weten wat de reden is dat je weggaat en ook moet je ze vragen om alle gegevens naar de nieuwe huisarts te sturen. Wanneer je het inschrijvings formulier komt inleveren vraagt de nieuwe huisarts wat je apotheek is hier kun je dan aangeven dat je wil veranderen, ze voeren dit gelijk in in de computer en zelf hoef je dan alleen nog naar de nieuwe apotheek te gaan om hier ook een formulier te halen en weer inteleveren. Klinkt veel en ingewikkeld maar als je het gelijk doet ben ja na 2daagjes klaar! Succes!

Uitschrijven bij de oude apotheek is niet nodig, wel is het handig om even een medicatieoverzicht te laten printen voor je nieuwe apotheek. Bij de nieuwe apotheek moet je je meestal wel even zelf aanmelden -bij mij was alleen het melden bij de huisarts niet voldoende.

naar een andere huisarts is alleen eenvoudig als je van woonplaats veranderd, vaak pakken de huisartsen geen patienten van andere huisartsen in de buurt over, als je dus niet verhuist, moet je een goede reden hebben om over te stappen, anders wil geen andere huisarts je. Je moet inderdaad even bellen naar de nieuwe huisarts, als hij plek heeft zal je een gesprek en of inschrijfformulier krijgen, je moet dan wel je medische gegevens over laten zetten naar je nieuwe huisarts, maar doe dit pas als je daar geaccepteerd bent.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik heb ooit wel eens een formulier gehad van mijn nieuwe apotheek, maar nooit ingeleverd want mijn dokter stuurt de recepten automatisch door naar mijn nieuwe apotheek. Dus heb de apotheek mijn gegevens gevraagd bij mijn oude apotheek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100