Hoe kan je sneller je leerstof onthouden , dus beter studeren tijdens de examens ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens de examens zal ik niet gaan studeren. Dan moet je juist even ontstressen en hooguit de dag van tevoren de stof (die je dan al kent!) 'activeren'. Het is dus zaak om OPTIJD te beginnen met leren. Dan hoeft het niet op die laatste avond aan te komen. Werk regelmatig en schuif niets vooruit - heel lastig maar werkt (voor mij althans) het beste! Mocht je cijfer dan tóch zoveel afhangen van de laatste uren voorbereiding, leer dan steeds bijvoorbeeld (afhankelijk van je concentratievermogen) 60 min met 20 min pauze. Of maak, zoals bovenstaand, een samenvatting - ook heel behulpzaam (zeker als je deze bewaart en later gebruikt voor bv. herkansing of om te leren voor eindexamen).

Door niet uren achter elkaar te zitten. Gewoon 20 minuten leren en dan eventjes ontspannen en dan weer 20 minuutjes zitten. Zo onthou je de leerstof beter dan dat je uren achter elkaar zou zitten.

Voor mij hielp samenvatten heel erg, dan neem je de stof allemaal al een keer door, en je hebt gelijk iets handigs om te leren. ;)

De oefenexamen maken tijdens de lessen, of probeer eens zo te oefenen dat je bijvoorbeeld samen met iemand anders de opdrachten/vragen kan beantwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100