waarom zie ik regelmatig automobilisten die uit neus zitten te pulken ...en het ergste komt nog ze eten het dan ook op jiiiiiiiig

eet smakelijk voor straks

Toegevoegd na 46 seconden:
zie ik dat alleen ,of zien/doen jullie dat ook ????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit antwoord is gewoon knip- en plakwerk (want veel te lang om in eigen woorden te typen). Het is echter erg grappig... Of je het nou een smakelijke gewoonte vindt of niet, neuspeuteren is iets van alle dagen en alle tijden. Iedereen haalt wel eens iets uit zijn of haar reukorgaan. Een enkele keer neuspeuteren is heel normaal, als het daar kriebelt of als er iets in de weg zit. De vraag ‘waarom neuspeuteren we?’ gaat dan ook niet over die ene keer dat iemand zit te krabben of te pulken. We doelen op de buitensporige gevallen: mensen die het peuteren niet kunnen laten en bij wijze van spreken de halve dag in de neusgaten zitten te friemelen en het soms ook nog opeten. Neuspeuteren is geen bekend onderzoeksterrein. Er is weinig over gepubliceerd. Voor zover bekend zijn er slechts enkele onderzoeken naar neuspeuteren gedaan. Het bekendste is dat van de Indiase psychiater en psychofarmacoloog Andrade in 2001. Met een chique woord heet extreem neuspeuteren rhinotillexomania (rhino = neus; tillexis = de gewoonte om te peuteren; mania = obsessie). Ziet u in uw achteruitkijkspiegeltje een automobilist(e) die zich onophoudelijk een weg ‘naar boven’ wroet, bedenk dan: dat is waarschijnlijk een rhinotillexomaan. Waarom er mensen zijn die buitensporig vaak neuspeuteren (als je ze bij elkaar telt zijn het hele volksstammen), is duidelijk: het is een tic, een dwangmatige handeling die onnodig is maar die je niet meer kunt tegenhouden….... De reden dat mensen dát opeten, kan verklaard worden door het feit dat een mens niet vies is van zichzelf. Van een ander zou je het nooit opeten, laat staan áánraken, maar is het van jezelf dan maakt het niets uit. Al met al geldt voor neuspeuteren: het is leuk om te doen, maar verschrikkelijk om te zien.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl/php/question.ph...

Sommige mensen gooien niets weg... Dat is zonde... Maar als het zo veel is dat een maaltijd overgeslagen kan worden door wat die dan uit zijn neus haalt, dan vind ik het ook niet smakelijk...

Omdat ze denken dat ze niet gezien worden. Op die ene exhibionist na, dan...

Tja ik zit ook af en toe te pulken, maar op eten niet. Ga me niet vertellen dat niemand uit zijn neus pulkt. Tja wat de ene lekker vindt gelukkig hoef ik het nog niet te eten.

Dat komt omdat je er op let! En het heet recycling,zeer bewust bezig die mensen en ook nog erg smakelijk!

Dat komt door het beschermende blik om je heen. De auto maakt dat je minder persoonlijk bent, minder sociaal, je schaamt je minder snel. Zit je in de trein, dan zul je veel minder snel in je neus gaan peuteren. Het heeft er ook mee te maken dat je heel vluchtig contact maakt met andere weggebruikers. Ze kunnen er toch niets van zeggen en hetgeen ze ervan denken, doet je dan ook weinig.

ik heb ooit gelezen dat er onderzoek naar was gedaan,en neuspeuteren zou stress-verlagend werken.en dat je t dan opeet is een natuurlijke reactie,tenzij je hebt geleerd om dat netjes in een zakdoekje te doen.

doen ze omdat tegenwoordig een medium milkshake bij de mcdonalds 2.20 kost, bijna 5 gulden:s

Je vraag is waarom je dat ziet. blijkbaar loer je graag naar andere automobilisten, zeld heb ik daar niet zon behoefte aan. dalijk zie ik ook zon vieze peutermachine!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100