Is raspatat 'gezonder' dan gewone patat?

Mijn dochter stelde mij de vraag of raspatat vetter is dan gewone patat. Ik vroeg mij dat ook af, maar ook of raspatat 'gezonder' is dan gewone patat... ofterwel minder slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Raspatat is gezonder. Mijn vriend wilde het persé weten en heeft het in een snackbar gevraagd.Gewone friet wordt tweemaal gefrituurd. Raspatat slechts eenmaal. Het scheelt dus qua vet. Verder zit er om raspatat een laagje ofzo zodat het vet niet in het binnenste kan komen.

Onze patat,of beter gezegd de patat die wij wel eens eten wordt door de snackbar eigenhandig van aardappels gemaakt! Dus niet aangeleverde frites. Lekkerder is er niet! Had tot vandaag nog nooit van raspatat gehoord!

Raspatat wordt van aardappelpuree gemaakt. Volgens mij is dan van dat laagje eromheen reclamepraat. Olie kan toch juist beter in puree doordringen dan in "solide" aardappelen? Raspatat of gewone patat het is en blijft een vette hap. Dat is niet zo erg. Als het gezond en schoon vet is, dan is af en toe een patatje niet persé ongezond. Maar als het slecht, vuil en/of verbrand vet is dan is het niet zo best voor de gezondheid.

Bronnen:
http://www.raspatat.nl

beide soorten zijn niet heel slecht maar de saus maakt het slecht!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100