Waar kun je naartoe als je wegloopt van huis?

Stel iemand loopt weg van huis, waar gaat hij/zij dan naartoe?
En waar kan hij/zij naartoe?

Toegevoegd na 4 minuten:
En deze persoon wil echt niet thuis blijven, waar gaat hij/zij naartoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in Google intikt: weglopen van huis, en daarbij de naam van de gemeente waar het overgaat of een grote gemeente in de buurt, dan kom je op sites die je verder kunnen informeren (en soms hebben ze bij zo'n site ook een forum en andere links). Vaak zul je verwezen worden naar Bureau Jeugdzorg, die regelen indien nodig ander onderdak en stellen de ouders op de hoogte dat het kind onderdak is. (Daarna wordt wel uitgezocht hoe of wat, maar dan is het kind in elk geval niet 'zoek' en zijn de ouders op de hoogte dat het niet zomaar ergens rondzwerft of een ongeluk heeft gehad of iets dergelijks.)

Soms een vriend of vriendin maar je hebt niet veel keus. Thuis blijven is het beste en ook het handigst. Of hoe je dat typt.

Vaak gaan ze naar bekende toe maar de meeste komen weer met hangende pootjes terug.

Soms kan men dan terecht bij grootouders of andere familie. Maar dat is meestal toch maar tijdelijk. Uiteindelijk moet die persoon toch terug naar zijn/haar ouders zolang hij/zij minderjarig is.

hmm, 'die persoon' , ben jij dat niet? ;) het is NIET handig om die mensen achter te laten, laat zien dat jij erboven staat ! ruzies gaan vaak over, en soms kan het handig zijn om gewoon een plekje voor jezelf te hebben, of eventjes wat muziek luisteren, filmpje kijken. of, denk aan de mensen waar je relatie wel goed mee is. en mocht je ruzie hebben spreek dan niet : jullie zijn onaardig, maar ik vind dat jullie wel wat aardiger kunnen zijn . mocht het thuis echt heel erg zijn, praat met iemand die je vertrouwd een vriend, een oom of een tante ofzoo, er zijn veel meer betere opties dan weglopen. ' ik hoop dat jij (of degene waar je het over hebt) hier wat aan hebben :)

Je kan naar jeugdzorg, op de website staat informatie.

Bronnen:
http://www.bureaujeugdzorg.info/Jeugdigen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100