Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat voor bedbodems moet ik kiezen onder een matras van 140x220 zonder dat ik in het midden drukverschil voel? Ik slaap graag in het midden.

Ik heb een erg goed en dik matras van 140x220cm. (Auping pocketveer - nieuw)

Omdat het matras zo duur was heb ik nog even gewacht met de aanschaf van de bedbodems.
Hij ligt nu nog op een (provisorisch) op maat gemaakte pallet.
Het matras is geschikt voor zowel een lattenbodem als boxspringbodem.

Ik heb dus twee bedbodems nodig van 70x220cm, want een bedbodem van 140x220cm past niet door het trapgat. Ook zijn er nauwelijks bedbodems uit één stuk in die maat te krijgen.

Omdat ik graag in het midden op de matras slaap, zoek ik twee bedbodems waarbij je geen drukverschil voelt in het midden door de matras heen. Gelet op de randen van de bedbodems zoals verhardingen, naden of latten.

Hebben jullie ideeën of goede tips?

- bijvoorbeeld twee boxspring bodems met meeverende randen?
- of toch twee lattenbodems? Zo ja, welke soort? Links zijn welkom!
- twee spiraalbodems lijkt me ook niet de oplossing vanwege die ijzeren randen..

Natuurlijk laat ik me nog informeren door iemand van een gerenommeerde beddenspeciaalzaak, maar om de verkooppraatjes voor te zijn wil ik eerst hier wat tips opdoen.

Wie heeft de gouden tip? Alvast super bedankt voor het meedenken!

Toegevoegd na 11 minuten:
Bij een spiraalbodem uit één stuk ben ik bang dat het sneller kuilvorming geeft in de toekomst. Dat het gaat doorhangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

opties: Schotelbodem (twee dus) wel kijken of dat met de matras kan. Plankenbodem, vergelijkbaar met de pallets, alleen dan met meer planken en kleine tussenruimtes tussen de planken. De andere opties die je geeft hebben langs de randen geen of minder vering en dat kan je dus voelen in het midden van de matras tussen de bodems.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100