Hebben middelen tegen een te hoog (LDL) cholesterol een slechte invloed op je geheugenwerking?

Het gaat dan over statines, ik heb gehoord dat die de werking van het geheugen nadelig beinvloeden.
Ik heb net een TIA gehad, heb oa. statines voorgeschreven en van een kundig e persoon gehoord dat statines het geheugen (zeer) ongunstig beinvloeden.
Na de TIA ie mijn geheugen flink verslechterd en het is niet handig dan medicijnen te gebruiken die het geheugen (verder) aantasten, vandaar deze vraag.
Ik hoop dar GV ers met ervaring met statines daar iets zinnigs over kunnen aangeven en zie met grote belangstelling antwoorden van (ervarings)deskundigen tegemoet.

Toegevoegd na 55 minuten:
Tevens heb ik gehoord dat er twee groepen statines bestaan, de groep die WEL en een groep die GEEN geheugenproblemen veroorzaakt.
Graag verneem ik een zinnig antwoord op deze vraag.
Alvast bedankt voor de goede antwoorden en bruikbare reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen ik Simvastatine gebruikte (te hoog familiair cholesterol gehalte gemiddeld 6-7) daalde mijn cholesterol wel, maar voelde mij na maanden gebruik "anders." Was minder scherp, het cognitieve liet zo nu en dan te wensen over en kon bv gewoon niet op bepaalde woorden/namen komen. Duurde erg lang voordat ik realiseerde dat dat best wel eens van de simvastatine zou kunnen komen. Gestopt en moet zeggen, ik ben weer als vanouds en voel me ook stukken fitter. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het zal niet voor iedereen gelden, maar in mijn geval wel. Het voordeel van statines is dat je gewoon kunt stoppen, het geeft, behoudens het feit dat je cholesterol misschien weer iets stijgt, geen rare effecten. Slik het een maand wel, dan 2 maanden niet. Voel je je na die 2 maanden beter en is jouw cognitieve vermogen verbetert, dan zou ik stoppen. Weet je toevallig hoe jouw cholesterol is verhoogd? Vanwege een te bourgondisch leventje of genetisch? Bij mij is het het laatste, dus ik kan er niet echt veel aan doen mbt dieet, maar als jij het via voedsel krijgt, kan je bv dit aan gaan passen om toch jouw cholesterol laag te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100