Waarom is het rechterdopje van een lenzen-opbergdoosje groen?

Ik draag sinds 17 jaar lenzen. Had de eerste 6 jaar een bepaalde zachte lens die in doosje met een eiwittablet erin moest worden bewaard. Daarna kwam de nieuwe generatie zachte lenzen (natuurlijk in combinatie met nieuwe vloeistoffen), waren die bruistabletten niet meer nodig en kreeg ik een 'gewoon' opbergdoosje. De rechterschroefdop is groen. Ik heb al een variant of 5 gehad van deze doosjes, ze verschilden allemaal maar hadden die groene dop rechts met elkaar gemeen. Waarom heeft de rechterdop een kleur? Waarom niet gewoon een L op de linkerdop (dat heeft mijn huidige doosje) en een R op de rechterdop (dat heeft die van mij dus niet, maar hij is wel groen?).

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er mensen zijn die zonder lenzen in bijzonder slecht zien.

dan kan je gemakkelijker bepalen welke voor rechts is. Vooral erg handig als je echt slechte ogen hebt. Ik kijk niet echt lekker met 1 lens in.

Een andere kleur is makkelijker te herkennen dan een andere letter. Vooral als je de lenzen nog niet inhebt en dus feitelijk slechtziend bent. Bij mij zit er een groot verschil tussen de linker- en de rechterlens, daarom kan ik maar beter meteen de juiste lens op het juiste oog droppen. Als ik eerst moet gaan turen of het wel de linkerkant is en het doosje niet per ongeluk omgedraaid staat is dat lastiger dan om te zien of de linkerkant wit en de rechterkant groen is!

Ook heeft lang niet iedereen dezelfde ogen. Bij mij verschillen de ogen qua sterkte. Als ik dan mn lens voor links in mn rechteroog doe kan ik daar heel slecht mee zien, hoewel het verschil minimaal is. Door de kleur kan ik ze makkelijk uit elkaar halen.

In de branche afgesproken dat deze kleuren gelden. Dat is makkelijk om te onthouden ... net zoals de koud- en warmwater knoppen altijd op dezelfde plek zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100