Waar vind ik boeken over psychologie?

Ik wil graag boeken lezen over hoe mensen van binnen zijn. Hoe laten we iemand zichzelf bij ons veilig voelen door welke houding of hoe verkopen we meer producten, hoe motiveren we onze omgeving. Hoe laat jij jezelf horen en hoe laat je iemand anders iets doen zonder het te bevelen?

Wegens mijn werk kan ik moeilijk een bibliotheek bezoeken.
Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Psychologie is ZO'N breed vakgebied, dat het bijna onmogelijk is je specifieke titels aan te raden, want het is maar net welke interessegebieden je hebt. De gemiddelde boekhandel echter, zal je zeker verder kunnen helpen - als je weer vrij bent. Zo te lezen ben je vooral geïnteresseerd in boeken over het gebruiken van mensenkennis is je werk, en boeken die me dan meteen te binnen schieten zijn 'hoe wordt ik een rat' van Joep Schrijvers, 'Spelen met Macht' van Marion Knaths en 'Menselijke gebreken voor gevorderen van Roos Vonk. De laatste twee zijn wat recenter, en met name Roos Vonk schrijft meer interessante werkjes in dit vakgebied. (Ze was meen ik ook columniste in de Intermediair, misschien nog wel, maar ik krijg hem niet meer. Te oud ;-) ) In de links wat overzichtjes van nog wat aanverwante (nieuwe) titels.

Bronnen:
http://www.boek-plus.nl/mens-en-maatschapp...
http://www.bruna.nl/boeken/gezondheid-psyc...
http://www.mangroove.nl/producten/cb/600/p...
http://www.scriptum.nl/boeken/psychologie/...

Ik begrijp niet wat je bedoelt. In een bibliotheek kun je veel en bijna gratis lenen en lezen, maar als dat niet gaat dan is www.bol.com een goeie plek om boeken te bestellen. Ze verkopen ook tweedehands boeken. Toegevoegd na 20 minuten: "Als je weer vrij bent" schrijft Marleen. Als dat inderdaad de reden is heb je juist veel mogelijkheden. Want over het algemeen is "daar" een bibliotheek!

In een goede boekenwinkel is ook wel wat te vinden.Je zal toch wel tijd hebben om daar eventjes binnen te stappen.Anders kan je bij online winkels terecht vb bij bol.com

De bibliotheek is een uitstekende plaats om, wat voor boek dan ook , te vinden je krijgt er een goed advies en je zit niet meteen aan en koop vast. Mocht blijken dat een aanbevolen boek een succes is dan kun je nog altijd overwegen om te gaan kopen. Veel succes.

Uit je vraag maak ik op dat je ook graag meer wilt weten over het koopgedrag van mensen? En hoe je dat kan beinvloeden? Dan moet je iets lezen over het koopgedrag van de mens, en dit heeft meer te maken met beinvloeding door middel van marketing. Bij dekker van de vegt (of heet dat tegenwoordig selexyz?) hebben ze een afdeling psychologie en een afdeling marketing. Hier staan interessante boeken waarin dit wordt uitgelegd. Ik studeer zelf (marketing)communicatie en ik heb hier ook een aantal boeken in de kast staan waaronder: marketingcommunicatiestrategie - floor en van raaij hier staat wat in uitgelegd. Ook is het engelse leesboek 'Trust Agents' een aanrader voor beinvloeding zonder iemand te bevelen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100