Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Omdat in Nederland neuropsychiatrie werd opgedeeld in 2 medische specialismen: neurologie en psychiatrie.
Tot 1984 was neuropsychiatrie in Nederland een medisch specialisme waarin zowel neurologie als de psychiatrie beoefend werd. De arts die deze vijfjarige opleiding had afgerond, mocht zich zenuwarts noemen.

In Nederland is dit een verdwijnend specialisme; hun werkgebied wordt overgenomen door neurologen en psychiaters. Bij Besluit CC no. 2 - 1984 werd de opleiding tot zenuwarts opgeheven en het register van erkende zenuwartsen gesloten. Degenen die op het moment van het in werking treden van dit besluit, ingeschreven waren als specialist-zenuwarts bleven hun erkenning houden. Het is evenwel niet meer mogelijk om nieuw erkend te worden als zenuwarts.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De vraag klopt niet. Ook in Nederland zijn neuropsychiaters. Zie bijvoobeeld http://www.bavo-europoort.nl/Psychiatrie/behandelaanbod/neuropsychiatrie, http://www.nfu.nl/trf/index.php?id=9&hoofdstuk=6&trf=433 en http://www.dignis.nl/watdoenwe/centrumvoorneuropsychiatrie/Pages/default.aspx
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding