Jezelf accepteren of veranderen?

Moet je je jezelf nu accepteren of veranderen of zijn de twee met elkaar verbonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Accepteer dat wat je niet kunt veranderen, en verander wat je niet kunt accepteren! Kort, maar krachtig...

Jezelf accepteren, als je jezelf veranderd ben je jezelf niet meer, dan ben je geworden wat anderen willen dat je bent.

Als je jezelf accepteert, ben je tevreden met hoe je op dat moment bent. Verandering is dan niet nodig. Als je jezelf wel verandert, ben je dus niet tevreden met jezelf. Acceptatie is het tegenovergestelde van niet tevreden zijn en uit niet tevreden zijn komt verandering voort.

Jezelf accepteren is een vereiste om dingen aan jezelf te veranderen zoals jij zou willen zijn. Pffffft dat klinkt ingewikkeld. Maar als je jezelf accepteert, dan pas kun je wat veranderingen aanbrengen. Als je dingen wilt in het leven en je zult daarvoor moeten omvormen. Niks mis mee toch? Alleen eerst jezelf accepteren. Ik hoop dat je me begrijpt :)

Je bent geworden zoals je nu bent. Je bent een persoon, gevormd door je genen, je karakter, beïnvloeding, ervaring, opvoeding enz. Voel je jezelf lekker in je vel steken, ben je geliefd in jouw omgeving, voel je je tevreden, voel je je vaak gelukkig, kortom word je geaccepteerd door de meeste mensen en voel je je waardevol tussen hen in? Of; Zie je elke dag er weer tegenop om de dag te beginnen, voel je je door anderen genegeerd, ben je ontevreden met jezelf, ben je meestal ongelukkig, mogen de mensen in je omgeving je niet enz? Denk er eens over na en bedenk of je wel wilt veranderen, of wat je wilt veranderen in jouw leven. Jij alleen kunt besluiten of je moeite voor invulling van jouw wensen wilt doen. Als je écht wilt, dan kan je zoveel, zelfs veranderen in die dingen die jou dwarszitten. Ik zou zeggen; "Je leeft maar één keer, make the best of it!

Ligt eraan. Als je het 'het niet eens bent' met iets en als je het kan veranderen als je jezelf daar gelukkiger van maakt, waarom niet? Als je het niet kan veranderen, dan zul je het moeten accepteren.

Ik vind dat je je uiterlijk zoveel mogelijk moet accepteren maar dat er karakter eigenschappen zijn die je kan/moet veranderen. Zoals wanneer je heel erg verlegen bent, het is wie je bent maar als je van die verlegenheid afkomt zal je leven wel een stuk leuker zijn omdat een verlegen iemand minder snel iets met anderen zal doen en vaak alleen zal zijn.

iedereen neemt me zoals ik ben, nou ik nog ;-) zelfreflectie is een goede eigenschap ,wanneer je het bezit .(als je ergens mee zit )

Jezelf accepteren is je zelf veranderen. Je verandert je eigen zelfbeeld. Dus ja ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan jezelf veranderen, maar dan is altijd de vraag of de acceptatie volgt.

Jezelf accepteren, aanvaarden dat je bent zoals je bent, is naar mijn idee zeer belangrijk. Dat betekent niet, dat je overal blij mee bent, dat je al je aspecten van je zijn prettig vindt. Aanvaarden betekent, dat je ook de moeilijker punten van jezelf neemt zoals ze zijn: namelijk moeilijkere punten. Niks meer en ook niks minder. Ook die horen bij je. Dan het veranderen: je verandert iedere seconde.... niemand is een vaststaande persoonlijkheid, niet in je innerlijk en niet in je uiterlijk. Dat gebeurt gewoon. Maar ik denk, dat je bedoelt: bewust dingen aan je innerlijke zelf veranderen. Dat kan, waarom niet? Maar wel vanuit het aanvaarden van je zijn. Naar mijn idee zijn die 2 dus met elkaar verbonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100