Is er nog een kans dat me borsten gaan groeien? en zijn er anders nog middeltjes die het kunnen stimuleren?

ik ben 16 en ik heb nog steeds hele kleine borsten. Op me 11e ben ik voor het eerst ongesteld geworden en nu ben ik bijna 17 en heb ik net CUP 40a. Is er dan nog kans dat het groter wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, die kans is er. Ik zal de dames aan het woord laten over tot hoe oud je als dame nog 'normaal' groeit, maar ik dacht sowieso 18-19. Als je wat ouder wordt, word je sowieso wel wat voller, dus groeit je cup ook mee. Ben je verder slank? Zolang alles in proportie naar je lichaam is, hoef je je nergens zorgen over te maken...!

Het kan wel degelijk nog gebeuren. Middeltjes die stimulatie van de borstgroei beloven werken niet, dus trap daar niet in. Vind je over een paar jaar dat de boel echt uit verhouding is, dan zou je borstvergroting (operatief) kunnen overwegen, laat je dan goed voorlichten of de voor- en nadelen.

mijn advies is drink veel brandnetel thee en over paar maanden ga je het verchil zien geloof me.. maar je moet het wel regelmatig doen

Oei 40 a is wel heel klein. Goed alternatief is een paar jaar wachten als dan niets gebeurt zijn er nog andere mogelijkheden om de natuur te helpen. Belangrijk is dat je jezelf accepteerd en maak je geen zorgen er zijn ook mannen die op vrouwen met kleine borsten staan...

Normaal gezien is er geen kans meer dat je borsten nu nog groeien. Wanneer je puberteit rond je zestiende stopt, daalt het niveau van oestrogeen drastisch. Je borsten blijven op dezelfde grootte tijdens je hele volwassen leven, tenzij je de pil neemt, zwanger, of dikker wordt. Om ze op een natuurlijke wijze groter te maken, kan je proberen om meer oestrogeen te consumeren. Deze stof komt in de vorm van fyto-oestrogeen voor in heel wat verschillende planten en kruiden. Je vindt dit in lijnzaad, sojabonen en tofu. Als je regelmatig deze producten consumeert, is het mogelijk dat je borsten nog wat groeien. Als je psychisch belast bent door je te kleine borsten en je wordt erdoor belemmert in je sociale leven kan je ook plastische chirurgie overwegen.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/Lekker-E...

iedereen is anders maar ik had op mijn 17e een cup d en nu ik 19 ben een cup f dus de kans is er nog wel middeltjes om het te stimuleren Oestrogeenpillen schijnen te kunnen werken

Ik zou het persoonlijk gewoon afwachten. Er wordt zo ontzettend veel aangeboden wat pillen en wondermiddeltjes betreft, terwijl er werkelijk geen enkel middel bestaat waarbij het werkelijk bewezen is dat het werkt. In de VS is breast actives bijvoorbeeld erg populair. Hele forums staan vol met succesverhalen. Persoonlijk denk ik dat het een gevalletje placebo effect is. Het is lastig om de grootte van je borsten echt exact te meten. Het lijkt mij daarom ook niet geheel onlogisch dat je borsten vanuit een bepaalde hoek groter lijkt dan vanuit een andere, plus de lichtinval zal ook wel zo zijn effecten hebben. Kortom, ik zou het persoonlijk even afwachten. Mocht het in de toekomst zo blijven dan kan je altijd nog een (bescheiden) operatieve borstvergroting overwegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100