Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik soms een sigaret rook krijg ik hoofdpijn en voel ik me croggy hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je niet regelmatig rookt. Als je het maar zelden doet kan dat. Toegevoegd na 31 seconden: Door de vreemde stoffen die in je longen en je bloed doordringen

Omdat er allerlei (giftige) stoffen en rook in je lichaam binnen komt.

Omdat sigarettenrook o.a. koolmonoxide bevat is tijdelijk het zuurstoftransport van je bloed minder dan normaal. Een tekort aan zuurstof veroorzaakt een duizelig gevoel en kan ook hoofdpijn veroorzaken.

Omdat ook Nicotine zeer toxisch is , vernauwt bloedvaten, vermindert bloed toevoer waarmee ook zuurstof en versnelt de hartslag. Niet goed dus . Staat trouwens op elk pakje vermeld.

Bronnen:
http://www.stoprokeninfo.nl/roken-en-je-ge...

De onaangename gewaarwordingen bij het roken van de eerste sigaretten (duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en braakneigingen) zijn het gevolg van de toevoer van nicotine. Deze gewaarwordingen verdwijnen door geregeld te roken. Het lichaam raakt gewend aan een zekere hoeveelheid nicotine. De negatieve effecten blijven echter: nicotine versnelt de hartslag, verhoogt de bloeddruk, vernauwt de bloedvaten en versnelt de ademhaling. Door de grotere belasting van het hart heeft het hart zelf een grotere behoefte aan zuurstof. Door de vernauwing van de bloedvaten zal de doorstroming verminderen, wat leidt tot afkoeling van handen, voeten en aangezicht. Een ander effect van nicotine is de verhoogde afbraak van vitamine C. Door dit alles kan je je dus 'groggy' voelen.

Bronnen:
http://www.drugsinbeweging.be/Info_drugs_t...

Door de stoffen in de sigarettenrook. Als je rookt, vergiftig je jezelf een beetje, en dat voel je. Als je vaker rookt, raak je verslaafd aan de nicotine en nemen die direct merkbare effecten van de vergiftiging af, tot je na een tijd roken beseft dat je veel minder lucht hebt, meer hoest, enzovoorts. Als roker zeg ik: kappen nu je nog kunt... Zeker als je nu nog zo goed merkt dat een sigaret gewoon niet lekker is.

Je hebt al veel goede antwoorden op je vraag gekregen,ik kan alleen maar advieseren om gewoon te stoppen met roken.Dat is voor iedereen beter,maar zeker als je direct na het roken al lichamelijke klachten krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100