mijn beide grote tenen groeien scheef, is dit erg? En wat kan ik er aan doen?

ik ben heel erg bang dat ik een operatie nodig heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt er maar vanaf naar welke kant je tenen scheef groeien. Groeien ze naar de rest van je tenen toe? niks aan de hand. Groeien ze naar de andere voet? dan is het tijd om even je voeten, en loophouding ed. te laten nakijken, en te vragen of er iets is wat je kan doen om deze scheefgroei tegen te gaan, maar dit moet je vragen aan je arts! Dit kan per mens verschillen. Ook voor een operatie hoef je niet heel erg bang te zijn. Laat maar los die angst! We hebben in Nederland fantastische medische zorg, en mocht het uiteindelijk écht nodig zijn,... dan wil je tegen die tijd ook dat het gebeurt! Maak je dus niet al te ongerust, daar schiet je namelijk zelf niks mee op! Veel mensen hebben scheve wiebeltenen hoor! en met behoorlijke scheefte kom je nog steeds in je schoenen. Pas als ze rechts en links af willen slaan die tenen van jou.... brengen artsen ze weer in het gareel! Sterkte!

Ik weet niet wat jij scheef noemt maar mijn vader had dit ook en die kon geen schoen meer aan{alleen op maat gemaakte} en daar hebben ze de teen recht gezet dmv een operatie. Zelf kun je er niet veel doen.

Ik zou naar de huisarts gaan als ik jou was, die weet of dat erg is

als het van zelf groeit is het niet erg maar als je je voet ergens hebt gestoten en dan pas is begonnen scheef te groeien dan is het wel erg. ze kunnen het tog weer recht maken met een half groot half klein operaties. :) ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb..

Als het niet ontstaan is door verkeerde schoenen, kun je er weinig of niets aan doen. Misschien is het niets en kun je zonder loopproblemen 100 worden. Maar een dokter kan je er meer over vertellen. En of je het laat opereren beslis je altijd nog zelf, maar pas als je alle voor- en nadelen kent

Om te beginnen geen slippers meer dragen

Je kunt ook naar een Podotherapeut ... Deze kan via de huisarts en wordt ( misschien gedeelte ) vergoed.. Hun kunnen dan je tenen met een steuntje proberen recht te maken..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100