Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom heeft de ene persoon aan aantal uurtjes nachtrust voldoende en hebben anderen veel meer slaap nodig?

None

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
837
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Lees dit: Gerelateerde vragen: http://www.goeievraag.nl/vraag/ene-mens-slaap-mens-slapen.19258

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Dat ligt aan meerdere factoren.
- leeftijd speelt een rol
- je ritme: bijvoorbeeld mensen met een baan met vaste werktijden hebben vaker een vaster ritme dan mensen met onregelmatige diensten
- je algemene levenstijl
- je gezondheidstoestand (zowel psychisch als fysiek)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Heeft er mee te maken hoe oud je bent, je lichaamsconditie en hoe actief je bent. Een persoon die de hele dag op de bank zit heeft in de meeste gevallen minder slaap nodig dan een persoon die de hele dag is wezen hardlopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Leeftijd, lichamelijke conditie en dagelijkse lichamelijke inspanning zijn enkele factoren die de slaapbehoefte kunnen beïnvloeden. Een bouwvakker die een hele dag zwaar werk heeft verricht, zal langer moeten slapen dan bijvoorbeeld iemand die een dag vrij heeft gehad.

Maar slaapbehoefte is vooral sterk persoonsgebonden, zo kunnen twee collega's die ongeveer dezelfde levensstijl genieten, een groot verschil in slaapbehoefte tonen.

Onze slaapbehoeften hangen van verschillende factoren af. Leeftijd is er één van, bejaarden kunnen het met minder stellen. Ook geografische factoren kunnen onze slaapbehoeften beïnvloeden. Zo werd tijdens een grootschalig slaaponderzoek aangetoond, dat men minder lang slaapt aan zee, en iets langer in de bergen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding