waarom voelt een verbrandde huid warm aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door de hitte die door je huid is geboord

Omdat hij verbrabd is is hij warm. En omdat hij die warmte kwijt wilt, geeft hij die af aan alles wat mogelijk is. En door contact gaat dat het snelste. Je hand, die je op de warme huid legt, neemt dus gewoon de warmte op die je huid kwijt wilt

Vergelijk het maar met een stuk vlees dat je net in de pan hebt gebakken en op je bord hebt liggen. Dat is warm omdat het net van t vuur af komt( tenzij je keramisch kookt) De zon heeft de hele dag de tijd gehad om op je huid te branden , en doordat je lichaam die hitte dus opslaat gloei je dus nog wat na. ( de hitte trekt sneller in je huid als dat je het er weer uit hebt) Je huid is gewoon iets verschroeid en dat voel je. Maar het geneest gelukkig wel weer.,

De huid is beschadigd, dus stroomt bloed naar je opperhuid. Dit bloed is warm, waardoor je de warme huid krijgt. Ook is dit de oorzaak van de rode kleur.

De reden is dat er onderhuids herstel plaatsvindt. Bij dat proces komt energie vrij, in de vorm van warmte. Dat kan dagen duren. Het is te vergelijken met een ontsteking, die ook warm kan aanvoelen door de onderhuidse activiteit. Het heeft dus niks met de warmte van de verbranding zelf te maken, zoals in de andere antwoorden te lezen is.

Branden>warm,lijkt me een logisch gevolg toch???

door de UV straling worden cellen stuk gemaakt, dit heeft helemaal NÍKS te maken met de warmte! de af gebroken cellen moeten worden herstelt, er stroomt dus veel bloed naar toe vandaar de warmte en rode kleur. en de warmte van de zon heeft er gewoon echt totaal niks mee te maken!!

Een verbrande huid IS warmer dan een onverbrande huid omdat er een ontstekingsproces gaande is. De huid VOELT warm aan omdat de zenuwen in die verbrande huid geprikkeld worden door de beschadiging van de huid en het ontstekingsproces.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100