Ascorbinezuur, Vitamine C, te hoog gehalte?

Uit een Urine test blijkt een Ascorbinezuur van 1.4 mmol/L. Nu denk ik te lezen uit de testuitslag dat dit tussen de 0 en de 1 zou moeten liggen.
Wat ik me afvraag: is dit erg.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur
Uit de link blijkt dus dat het het gewoon om Vitamine C gaat. En nu meen ik mij te herinneren van school, dat een overschot aan Vitamine C als het ware gewoon wordt uitgeplast. Oftewel: deze uitslag in in ok? Of hoe zou ik dit moeten lezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is aan de hoge kant: Een teveel aan vitamine C zal met de urine het lichaam verlaten. Dit heeft een grotere belasting van de nieren tot gevolg. In het verleden werd gedacht dat hierdoor het risico op de vorming van nierstenen groter was, maar dit is nooit bevestigd in onderzoek. Daarnaast heeft vitamine C in grote hoeveelheden een remmend effect op de absorptie van koper en verhoogt het juist de absorptie van ijzer, waardoor er een grotere kans is op een teveel aan ijzer. Een dagelijkse hoeveelheid vanaf 3000 milligram vitamine C kan laxerend werken.

Bronnen:
http://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines...

Dit is aan de hoge kant. Ik zou in jouw geval even de huisarts bellen.

Een marge van 0,4 mmol per liter boven de testuitslag, zal ik me niet zo druk over maken. We hebben het hier over 0,4 mmol per liter, dat is omgerekend omgerekend 70 mg teveel. Dat krijg je al binnen als je een glas sinaasappelsap (200 mL) drinkt. Ik zal je niet te druk maken, vitamine C wordt idd weer uitgeplast! Toegevoegd na 35 seconden: Dat is omgerekend 70 mg vitamine C teveel.*

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100