Kan stress psoriasis verergeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij psoriasispatiënten die veel stress ervaren kunnen de ziekteverschijnselen verergeren. Dat zegt onderzoekster L. Verhoeven van het UMC St. Radboud. Mogelijke verbanden tussen psoriasis en stress werden al langer vermoed. Wetenschappelijke bewijzen zijn er echter nog niet zo veel. Honderd psoriasispatiënten vulden gedurende een half jaar vragenlijsten in over de ernst van hun ziekte, jeuk en krabben, hoe ze met hun psoriasis omgingen, stresssituaties en in hoeverre hun psoriasis van invloed is op hun gedachten. Volgens Verhoeven kan stress psoriasis zeker verergeren. Een factor kan zijn dat mensen bij stress juist gaan krabben, wat de ziekteverschijnselen kan verergeren.

Bronnen:
www.psoriasis.nl

Jazeker en stress is Meestal een van de grootste oorzaak dat psoriasis verergerd. Het bereidt zich uit op je hele lichaam door de stress.

Het zou goed mogelijk zijn dat stress psoriasis verergert! Stress kan zelfs veel meer klachten veroorzaken in het lichaam. Daarom is te veel stress erg ongezond!

ja dat kan en doet het ook ,door stress komen er bepaalde hormonen vrij die oa de huid de opdracht geven zich te vernieuwen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100