Hoe kan het eigenlijk dat meestal mensen die in een rolstoel zitten dikkere enkels hebben? onder benen

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen die de hele dag lopen die verbranden het vet daar en krijgen daar spieren als je in een rolstorl sit heb je dat niet.

Het is mogelijk dat er vocht in de enkels komt, omdat die de hele tijd zonder beweging naar beneden hangen. Toegevoegd na 1 minuut: Sommigen zullen daar last van hebben, en anderen niet.

Ik ken een aantal mensen in een rolstoel, en die hebben helemaal geen dikke enkels, integendeel: de benen inckusief enkels zijn dun en onderontwikkeld. Ik denk dat het te maken heeft met de aard van het letsel: In oorspronkelijk gezonde benen kan vocht gaan zakken waardoor de enkels dikker worden en blijven. Bij veel aangeboren handicaps is dit niet het geval. Natuurlijk is een en ander ook nog afhankelijk van de reden van handicap: bij iets als reuma zal er eerder vocht in de enkels blijven zitten dan bij bv een dwarlaesie.

Wat zijn de oorzaken van oedeem of vocht vasthouden? Er zijn een aantal oorzaken te noemen die oedeem of vocht vasthouden kunnen veroorzaken. De pompfunctie van het hart in combinatie met de nierfunctie Bepaalde aandoeningen aan nieren en lever Bloedvaten in de benen functioneren niet optimaal als het aankomt op het afvoeren van bloed naar het hart Oedeem in lymfebanen als gevolg van erfelijke ziekten (lymfevocht) Beschadigingen weefsel (bijvoorbeeld door ongelukken of operaties).

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100