Weten jullie een manier waarvan je van puistjes afkomt?

Het liefst geen geld uitgeven, maar gwn met 'dingen' die je thuis hebt staan..

Toegevoegd na 3 minuten:
tandpasta helpt niet bij mij, ik heb het wel eens gedaan maar toen werd het juist erger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschilt heel erg per persoon. Internet staat vol met methodes. Soms ontdekt iemand iets dat voor hem of haar werkt, terwijl dat middeltje bij anderen helemaal niet werkt of het zelfs verergert. Voor wat betreft dingen die je thuis hebt staan hoor je weleens aardappelschillen over je gezicht smeren voordat je gaat slapen, of yoghurt. Maar bij mij hielp het geen van beide. Zolang je er geen geld aan uit wilt of kunt geven kun je in elk geval proberen er een gezonde leefstijl op na te houden. Elke dag 2 liter water drinken, niet ongezond eten (al is wetenschappelijk nooit bewezen dat ongezonde voeding de oorzaak kan zijn, bij mij werd het altijd duidelijk erger als ik een weekendje ongezond bezig was), genoeg fruit en groente eten, proberen weinig te stressen. Maar zelfs als je er zo alles aan doet wat mogelijk is, zijn er mensen die er gewoon niet aan ontkomen. Omdat veel jeugdpuistjes veroorzaakt worden door hormonen (die zitten met name rondom je kin). Daar kun je eigenlijk niets tegen beginnen totdat je de pubertijd uit bent. Middeltjes als clearasil zou ik in elk geval vermijden. Bij mij werd het er alleen maar erger door en dat hoor je vaker. Producten van een parfumerie willen weleens helpen, maar daar betaal je ook behoorlijk voor. Ik heb zelf op een gegeven moment wel dergelijke producten gebruikt (bijvoorbeeld van Clinique, hoor je veel positieve dingen over) die je huid goed reinigen en hydrateren. Daarmee kreeg ik het enigszins onder controle, maar nog steeds kwam ik er maar niet helemaal vanaf. Toen ik op een gegeven moment 23 was (en dus al ongeveer 8 jaar last had van matige acné, gemiddeld zo'n 3 a 4 puistjes per week) ben ik ermee naar een arts gegaan. Het leek voor mij een grote stap, maar achteraf had ik veel eerder naar een arts moeten gaan, in plaats van jarenlang honderden euro's uitgeven. Bij een behandeling door een arts komt 95% er uiteindelijk vanaf. Eerst schrijft hij een product voor met benzoylperoxide dat je iedere dag op je huid moet smeren, voor veel mensen werkt dit al erg goed. Als het niet werkt schrijft hij een antibioticakuur voor. De puistjes verdwijnen daarmee bij bijna iedereen, maar komen vaak terug als de kuur afgelopen is. De laatste stap die voor zo'n beetje iedereen werkt is Roaccutane. Dat is een medicijn dat je iedere dag moet slikken, ongeveer een half jaar lang. De reden dat ze dit niet zo snel voorschrijven is dat er wel een aantal vervelende bijwerkingen aan zitten.

Je wilt geen geld uitgeven maar wat wel egt Goed helpt is clerasil!

goed kouwen tijdens het eten en niet te snel eten kan ook helpen. genoeg speeksel creeeren voor de spijsvertering

Er van uitgaande dat deze van binnen komen hielp het bij mij heel erg om lever- en nier ondersteunende middelen te gaan gebruiken zoals mariadistel en guldenroede. Bij de natuurwinkel.

bij de apotheek kan je vichy creme kopen.. dat is een wit flesje met een groene dop. Dat helpt echt heel erg goed.. maar het is niet gratis. clearasil heb ik ook wel is geprobeerd maar ik kwam er daarmee niet vanaf. ik weet niet of je toevallig een ponny heb? daardoor krijg je ook sneller puistjes op je voorhoofd omdat het dan een beetje gaat zitten broeien.. zeker met dit weer. Toegevoegd na 1 minuut: die creme van vichy moet je trouwens gewoon op je gezicht smeren( niet teveel uiteraard) en beetje inmasseren.. verder niks.

Nat theezakje, ik weet niet precies welke thee, ik denk dat groene thee goed is. Wrijf het er zachtjes over heen, Het kan helpen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100