Iemand ervaring met fenegriek? Werkt het echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zegt in een reactie 'voor de boezem'- nee, je borsten zullen er niet van groeien.

Ja, ik heb het eens aan mijn paard gevoerd / gegeven ter bestrijding van slijm / hoesten. Buiten dat ze het heel lekker vond, hielp het voor geen meter!

Fenegriek helpt ook niet als je paard al hoest.. Dat geef je preventief of aan een paard wat altijd last heeft van de luchtwegen.. Het verzacht vooral. Toegevoegd na 24 minuten: Oepsss ik bedoel dus foenegriek.. Dat word veelal in poedervorm aan paarden gegeven..

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een kleine éénjarige plant die in Zuid-Europa in het wild voorkomt. De zaden met actieve stoffen bevinden zich in lange, gebogen peulen. Deze springen open als ze rijp zijn. Fenegriek wordt vooral ingezet: - ter bevordering van je eetlust - om je mogelijk minder winderig te laten zijn - wanneer een platte buik wenselijk is - om gewichtstoename te bevorderen. Kijk verder naar de vermelde bron, ik persoonlijk heb er geen ervaring mee, succes!

Als ik heel erg last heb van een neus die verstopt zit/erg verkouden ben etc. drink ik veel fenegriek thee. Dit werkt prima!

Of het werkt kan ik niet onderbouwen, alleen maar zeggen dat het mij helpt tijdens de menstruatie geeft mij dit verlichting. Ik maak er altijd thee van, het is niet mijn lievelings thee, maar het effect is zo goed bij mij dat ik het wel drink. Mijn recept: 1 liter water 1 cm gemberwortel 1 theelepel fenegriekzaad 1 theelepel hele zwarte peperkorrels Doe alles samen in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 3 minuten koken. Zeef nu de thee. flink wat honing erbij en klaar. Wie overal moet zijn, is nergens.........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100