Waarom huilen sommige mensen van het snijden van uien en anderen niet? En is er een verschil als je contactlenzen draagt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zit zeker verschil in. Als ik met mijn bril op uien snijd krijg ik enorme traanogen maar als ik mijn lenzen in heb heb ik echt nergens last van. Er komt bij het snijden een stofje vrij die dat deel van het oog irriteert die als afweer en/of bescherming gaat tranen, maar dat deel van het oog valt onder de contactlens dus dat stofje kan wanneer je lenzen draagt je oog niet bereiken en geeft dan dus geen last.

Hangt er ook vanaf of je een scherp mes gebruikt.. Bij een onscherp mes komt dat stofje meer vrij dan bij een scherp mes....

Dat hangt van de ui-snij-techniek af. Wat ik doe is dat ik de uien volledig voorbereidt voordat ik ga snijden. Dat houdt in dat ik alles al helemaal pel en halveer. Ik kan heel snel een ui snijden, met een heel goed en scherp koksmes. Door die korte tijd, en het scherpe mes, hebben de sappen geen kans om bij mijn ogen te komen. ---- Voor iemand die een ui pelt, dan snijdt met een slecht mes en dan weer de volgende ui pakt, kan ik me voorstellen dat het een K-klus is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100