hoe slecht is het om een paar dagen per maand ongeveer 10,11 paracetamols op een dag in te nemen, 3 dagen lang

Dus 30 paracetamols ongeveer per menstruatie, meestal 500 mg of 600. Ik heb tijdens mijn menstruatie ondenkbaar veel pijn, kan dan niets, en ik ga absoluut niet aan de pil.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is teveel. Vraag bij de dokter of je iets anders tegen de pijn kunt krijgen of ga wel aan de pil. Waarom ga je niet aan de pil?

Info van wikipedia: teveel aan paracetamol kan leverschade geven. Vuistregel ter voorkoming van schadelijke effecten (met name van de lever): niet meer dan 4 gram paracetamol per dag. Daar ga je overheen. Ik heb zelf zeer goede ervaring met 'angel four form' (zie afbeelding). Het is een homeopatisch middel voor vrouwen. Ik heb 3 mndn terug eenmaal een kuur gedaan (3x daags 2 tabletten - gedurende 10 dagen - beginnen weekje voor de menstruatie). Ik had met name last van heel veel bloedverlies. De menstruatie tijdens het kuurtje was heel mild en de menstruaties erna zijn ook milder van aard. Ik koop het via via (volgende potten zijn besteld). Op internet heb ik gezocht en kan ik dit potje niet vinden, wel een andere (zie link). Sterkte en have a nice day!

Bronnen:
http://www.zhonghua-trading.com/index.php?...

Teveel pcm kan schadelijk zijn! "Beschadiging van de lever kan optreden na de inname van een enkele dosis van 10 tot 15 gram paracetamol. Een leververgiftiging kan zeer pijnlijk zijn en een aantal dagen duren. Inname van een enkele dosis van 20 tot 25 gram kan fataal zijn. Bij een eenmalige inname van meer dan 70 mg/kg (ongeveer 5 gram voor volwassenen) zijn de nadelige effecten al te verwachten. Met 140 mg/kg (circa 10 gram voor volwassenen) wordt er matig ernstige leverschade gezien, en bij 200 mg/kg (ongeveer 14 gram voor volwassenen) is dit al ernstige leverschade. De absolute hoeveelheden zijn voor kinderen lager dan hier vermeld. Ook dagelijks gebruik van de normale dosering kan uiteindelijk leiden tot leverschade. Vuistregel ter voorkoming van schadelijke effecten (met name van de lever): niet meer dan 4 gram paracetamol per dag."

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Paracetamol

Van Paracetamol mag je er maar maximaal 6 per dag innemen. Ga even langs de dokter voor advies voor je je lever enz. verpest.

Dat is heel veel paracetamol, en natuurlijk niet gezond voor je lever. Maar uit ondervinding weet ik hoe wanhopig je kan worden als je hevige buikpijn maar niet overgaat, terwijl je wel moet werken, naar school gaan enz. Vraag aan je moeder om met jou naar de huisarts te gaan. Dit moet besproken worden. Er zijn betere pijnstillers waar je dan niet zoveel van moet nemen.

Overleg eens met de huisarts, misschien kan er wel een andere oplossing voor die pijn bedacht worden, bijvoorbeeld 'de pil', die zorgt er voor sommigen voor dat de menstruatie iets minder hevig is. Paracetamol in die dosering is een absolute afrader, het kan schadelijk effect hebben op de lever. Neem bij voorkeur een pijnstiller die speciaal bedoeld is voor menstruatiepijn: Naproxen. Naproxen is het werkzame bestanddeel van o.a. Feminax . Naproxen vermindert de baarmoederkrampen en pijn, zoals buikpijn en hoofdpijn. Ook de hoeveelheid bloedverlies kan door naproxen afnemen. Buikkrampen en pijn verminderen binnen één uur. Het effect houdt tot ongeveer zeven uur aan. De werking van de tabletten met vertraagde afgifte houdt ongeveer twaalf uur aan. Dat is echt veel effectiever dus dan hoef je er minder van in te nemen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Nieuws/Nieuws/Medic...

'ga naar je huisarts en probeer er achter te komen waarom je zoveel pijn hebt bij je menstruatie je hoeft niet perse aan de pil maar er zijn ook goede pijnstillers die speciaal voor de menstruatie

Dit is echt niet gezond hoor, ga naar de huisarts en vraag om een sterker middel of probeer aleve feminax eens. Zal ook wel niet heel gezond zijn maar helpt bij mij goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100