Mijn zoontje heeft van het spelen allemaal blaren onder z'n voetje die open zijn. Hij heeft veel pijn eraan wat verzacht de pijn? Hij is 2,5jaar oud.

Pijn onder voetje door blaren

Weet jij het antwoord?

/2500

Calendula zalf erop smeren. Dat geneest vrij snel. Blaren gewoon zo laten, dat verdwijnt vanzelf. Niet doorprikken i.v.m. infectiegevaar. Bovendien doet het pijn als je het doorprikt. Heeft hij op blote voetjes gelopen? Als hij dat niet gewend is, dan kan het inderdaad beschadigen. Zeker als hij nog zo klein is.

Blaren zijn een teken van verbranding, houd de blaren tenminste 20 minuten onder lauw (koud kan onderkoeling veroorzaken) stromend water. Daarnaast wellicht verstandig om blaarvorming te proberen te voorkomen in plaats van achteraf de symptomen te behandelen.

Gaat het om een open blaar waarbij de huid deels weg is, ontsmet de blaar dan met Betadine jodiumoplossing en dek de blaar af met een steriel gaasje of pleister. Raadpleeg uw huisarts bij hele grote blaren

Kijk op onderstaande link. Maar is het niet raadzaam om eerst uw huisarts er naar te laten kijken?

Bronnen:
http://www.amstelmedical.nl/p/8198-zalf-ko...

wondpoeder (weet even de naam niet meer) kan ook goed helpen, aangezien dat geen vochtige substantie is zoals creme of zalf, en de wond moet juist droog zijn om te kunnen genezen.

voor de behandeling kun je compeed gebruiken. dit zijn speciale pleisters voor blaren, zijn niet erg duur en werken erg goed. ik heb ze zelf ook gehad en je merkt er helemaal niks van. ze komen niet los bij het douchen/zweten dus aanbrengen en de pijn is weg. verder idd voorkomen ipv genezen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100