Ik heb knikkende knieën! Als ik door me hurken hurk, dan hoor je heel luid: KNAKKK!?! what is going on? 8-o...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb ook al jaren, moet zeggen dat ik het wel grappig vind af en toe en het doet geen pijn bij mij. Ik maak mij voorlopig er niet druk om, mocht het pijn gaan doen dan zou ik me wel zorgen erover maken.

Dat kan geen kwaad. Het is net zoiets als met je vingers knakken. Het heeft te maken met kraakbeen (misschien heet het daarom KRAAKbeen?!?).

Ik heb dit ook, als ik hurk en omhoog kom dan knakt het. Ik ben hiermee naar de dokter geweest en hij vertelde mij dat er vocht tussen de knieschijf zit. Dit is te verhelpen door dagelijks oefeningen te doen: 1. Ergens gaan zitten en een gewicht aan je voet hangen. 2. je been naar voor strekken met het gewicht eraan en je been/knie 90 graden op en neer te bewegen.Dus je voet op de grond en je been 90 graden omhoog tillen en dit voor gedurende 4 a 5 minuten herhalen. Als je dit elke dag doet zou het vocht tussen je knieschijven uit moeten trekken. Succes want het kan knap pijnlijk zijn/worden. Toegevoegd na 1 minuut: Wil je zeker weten wat het is dan zou ik alsnog de dokter bezoeken.

Bronnen:
Doktert

In elk gewrichtskapsel zit een vloeistof, die wrijving vermindert en slijtage voorkomt. Trekt u aan uw vingers of drukt u met gevouwen hand op de vingers, dan wordt de ruimte in het kapsel groter waardoor de vloeistof deze niet meer volledig kan vullen. De ruimte die overblijft vult zich met een gas, dat ontstaat doordat de gewrichtsvloeistof verdampt. Wanneer dit plotseling gebeurt, gaat dit gepaard met een kleine explosie. Dat is de knak. Het geluid is dus niet afkomstig van de botten, zoals veel mensen denken. In dat geval zou u immers meerderde malen achter elkaar kunnen knakken, wat niet kan. Het gas heeft enige tijd nodig om weer vloeistof te worden. Pas daarna kan er opnieuw geknakt worden. Heeft u een verhoogde behoefte aan knakken dan kan dit op een magnesium tekort duiden. Magnesium is het aangewezen middel tegen het “stak zitten” van de spieren. Magnesium ontkrampt en ontspant de spieren, en is daarnaast onmisbaar in talloze processen in het lichaam. Aanbevolen hoeveelheid 2-3 tabletten magnesium extra (huismerk) per dag. Bronnen: meetingpoint

Waarschijnlijk een tekort aan smering in de kniegewrichten, heb dit ook jaren gehad, waardoorhet mij nooit lukte de kinderen te betrappen als ze boven in bed lagen te keten. Zodra ik boven was lagen ze altijd keurig met hun neus onder de dekens,omdat ze mij al van ver konden horen aan komen. Heb er nu geen last meer van,maar de kinderen hebben nu zelf kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100