Mijn zoon (11mnd) heeft blauwe plekken circa een cm van de rand van zijn luier af. Is dit normaal?

Vandaag zag ik hele grote blauwe plekken op circa een cm afstand van zijn luier af in de lijn van de luier. Hij is er bewegelijk en vind het heel erg leuk om stoepje op en af te gaan, hij kruipt en loopt veel langs randen van van alles en nog wat. Ik werk in de kinderopvang, maar ben dit nog nooit tegen gekomen. Ik maak me erge zorgen, komt dit vaker voor?

Toegevoegd na 4 minuten:
Zijn luier is niet het probleem, het zit te ver van de luierrand af hiervoor. Als zijn luier te strak zit ziet ik een rode rand in zijn lies plooi. Dit probleem zit echt circa een centimeter ernaast, eigenlijk geen luier contact. Tevens zitten zijn kleren lekker ruim, deze zijn in de juiste maat.

Toegevoegd na 1 uur:
Het zit aan de binnenkant van zijn been. Zijn ene been heeft een blauwe plek die erg donker is en circa 3 cm lang en een halve centimeter breed. De andere kant is minder donker en 5 cm bij 3 cm. Als ik op de plekken druk krijg ik wel een reactie van hem, niet zo zeer dat het pijn doet, maar hij merkt wel dat het anders aanvoelt.

Toegevoegd na 1 uur:
mijn kind gaat naar een gastouder, maar het is te lang geleden (afgelopen donderdag) dat die blauwe plekken vanaf daar komen.

Toegevoegd na 14 uur:
De huisarts zei dat de blauwe plekken waarschijnlijk van het klauteren zijn. Omdat hij geen koorts heeft, goed eet/drinkt en gewoon vrolijk is en speelt is er geen acute zorg. Het werd wel in zijn dossier vermeld en ik moet het natuurlijk in de gaten houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien zat de luier een keer te strak, of zat hij wel goed maar dat hij in bepaalde posities wel te strak zat.

Grotere maat luier? Misschien zit deze toch iets te strak

Je hebt de nodige ervaring en hebt al het mogelijke gecheckt. Ga voor alle zekerheid morgen even naar het consultatiebureau of langs de dokter. Als de blauwe plekken zich in korte tijd uitbreiden moet je meteen contact opnemen met de Huisartsenpost.

Ik denk het niet. Ik heb ook in de kinderopvang gewerkt en heb dat ook nog nooit gezien. Hij moet zich al ernstig bezeerd hebben om blauwe plekken te hebben. Dat had jij of je collega's wel opgemerkt. Het kan onschuldig zijn, maar in jouw plaats zou ik er toch eens mee naar de huisarts gaan. Is het dan niets, dan ben je toch gerust.

Rare vraag van mijn kant: heeft hij niet toevallig een nieuwe spijkerbroek aangehad vandaag? Ik heb ook wel eens vol verbazing staan kijken naar blauwe plekken bij een van mijn kinderen, tot ik er na een poosje achterkwam dat het afgegeven had van de kleren, in combinatie met zweet.

Wanneer je kind verder levendig is, geen koorts heeft of op andere plaatsen blauwe plekken ontwikkeld, zou ik me geen zorgen maken. Mocht 1 van de andere zaken zich wel voordoen, even langs de huisarts.

het komt dus niet van de luier en een kind stoot zich ook niet op die plek. al helemaal niet aan 2 kanten tegelijk. als ik jou was zou ik het maar in de gaten houden en als je twijfelt aan iets lichamelijks kan je de dokter er naar laten kijken (hiermee sluit je dus ook meteen iets uit zodat je verder kan kijken) vraag voor alle zekerheid eens aan de gastouder of deze iets heeft opgemerkt. misschien kan je de reactie wat opmaken? maar er voor alle zekerheid een foto van, wie weet komt het vaker voor en heb je het in ieder geval vastgelegd (datum ook noteren dus). je weet maar nooit.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100