waarom mag je in nederland niet met 2 mannen trouwen?

ik heb een relatie met 2 mannen maar ik had gehoord en gelezen dat je niet mag trouwen met 2 mannen.maar ik snap het niet waarom je dus niet mag trouwen met 2 mannen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Nederlandse wetboek is lang geleden geschreven waarbij veel bijbelse regels zijn overgenomen. De kerk en bijbel waren toen sowieso autoriteit, en die vermelden duidelijk dat een huwelijk eerbaar hoort te zijn. Dat betekent dat trouwen met meerdere mannen of vrouwen niet is toegestaan. Deze morele wet is sindsdien gehandhaafd.

Omdat dat niet normaal is natuurlijk!!

Omdat mensen in Nederland er vanuit gaan dat iemand monogaam is en dus maar met 1 iemand trouwt. Het is in de wet dan ook niet toegestaan met meer dan 1 persoon te trouwen.

Net als in de meeste westerse landen is polygamie in Nederland verboden. Daar is een wet voor, en onze wetten zijn democratisch tot stand gekomen. Daarom dus. In Nederland bepaalt het Burgerlijk Wetboek : "Een persoon kan tegelijkertijd slechts met één andere persoon door het huwelijk verbonden zijn." (Boek 1, artikel 33) Het Wetboek van Strafrecht (artikel 237[4]) maakt het voor een gehuwde strafbaar om ook nog met iemand anders te trouwen; ook trouwen met een partner wetend dat die al getrouwd is is strafbaar. In beide gevallen is de maximale gevangenisstraf 4 jaar (6 jaar indien de huwelijkse staat voor de tweede partner is verzwegen). Iemand met de Nederlandse nationaliteit (al of niet met ook nog een andere nationaliteit) is ook strafbaar als het tweede of volgende huwelijk buiten Nederland plaatsvindt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polygamie

omdat het niet mogelijk is volgens de wet. een huwelijk staat geregistreerd dus een 2e kan ook gewoon niet. je kan wel ergens in amerika trouwen (soort mcdrive maar dan voor huwelijken) in nederland heb je er alleen niets aan.

Ja onze wetten ( en dat van heel veel andere landen) zijn gebaseerd op hele oude wetten. Die volgens mij nog stammen uit de periodes voor het onstaan van de grote religies ( zoals wij deze hedendaags kennen) natuurlijk is hier zeer weinig van bekent. Ik denk dat deze restricties zijn opgelegd ter bestrijding van chaos en misbruik binnen leef gemeenschappen. Helaas belemmeren ze wel de keuze vrijheid van een persoon, maar aan de andere kant het beschermt ook weer mensen. Jij kiest hier wel overwogen voor, maar dat zal zeker niet gelden voor iedereen ( denk aan de harems). Vind het wel trouwens erg mooi dat je voor deze levensstyl gekozen heb. Ik zou zeggen geniet ervan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100