Hoe pas je de Heimlich -greep toe bij een zwangere vrouw? Is dat uberhaupt mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan zeker, op de gebruikelijke wijze. Het brengt geen schade aan de baby die de moeder bij zich draagt. Is de baby nog erg pril en prematuur, dan is deze beschermd door het vruchtwater. Is de baby al goed voelbaar, dan kan deze de druk (stoot) hebben.

ik wil het denk ik niet meemaken. maar volgens mij gebeurt het boven de baarmoeder. goeie vraag trouwens.

Dan mag de greep absoluut niet op op het onderlichaam worden toegepast, maar in de borststreek. Geldt ook voor hele dikke niet zwangere mensen: # Pregnant/obese people: Abdominal thrusts may not be effective in people who are in the later stages of pregnancy or who are obese. In these instances, chest thrusts can be administered. For the conscious person sitting or standing, take the following steps: * Place your hands under the victim's armpits. * Wrap your arms around the victim's chest. * Place the thumb side of your fist on the middle of the breastbone. * Grab your fist with your other hand and thrust backward. Continue this until the object is expelled or until the person becomes unconscious.

Bronnen:
http://firstaid.webmd.com/choking-treatment?page=2

Je drukt bij de Heimlich-greep iets onder het driehoekje, gevormd door de ribben en net boven de maag. Een babietje zit een heel stuk lager - de baarmoeder is onder de navel bij een vrouw. Voordat je een zwangere laat stikken door verslikking, zou ik het toch zeker toepassen.

Wat je ook kunt doen (gebeurt ook bij baby's en ouderen) is de dame in kwestie op haar borst over de tafel buigen (dus buik niet erop) en een goed tik tegen het laagste gedeelte geven wat op de tafel ligt. Is niet zo doeltreffend als heimlich, maar kan wel werken

Ja, maar dan doe je de ‘Heimlichmanoeuvre’ met de handen op het borstbeen. I.p.v. handen tussen navel en onderkant borstbeen NOTE: Er is altijd kans op verwonding bij het toepassen van de Heimlichmanoeuvre (ook bij correcte toepassing!). M.n. kans op inwendig letsel. Raadpleeg altijd een arts na toepassing van de Heimlichmanoeuvre

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100