Wat is de funktie van onze tenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De gewrichten in de tenen bieden extra momenten op in de voet waardoor effectiever afgezet kan worden. Daarnaast is het makkelijker evenwicht bewaren en kan je dondershandig spullen van de grond oprapen als je op blote voeten loopt.

Onze tenen geven balans en waren oorspronkelijk vingers. Die zijn wegge-evolueerd. Je kunt er een paar meer of minder hebben en zonder probleem lopen. Maar zonder tenen kun je niet. Dan val je snel om.

De tenen spelen bij de mens een belangrijke rol bij het lopen. Vlak voordat een mens zijn voet optilt bij het lopen, steunt hij op zijn tenen. Tenen corrigeren tevens het evenwicht bij het lopen.

Voor het reguleren van je evenwicht.

Volgens mij is dit zodat we ons evenwicht kunnen houden en niet steeds vallen

Heeft te maken met een evenwichts kwestie!

Van alle tenen weet ik het niet, maar ik weet wel dat je zonder grote tenen moeite zal hebben met het bewaren van je evenwicht. Misschien dat de rest van de tenen rudimentair zijn en stammen uit de tijd dat onze bet-et-bet-overgrootouders nog in bosrijk gebied en vooral ook ín bomen leefden. Toen hadden ze vast dezelfde functie als vingers nu: grijpen en vasthouden.

Om te in balans te blijven, anders val je om.

je tenen hebben lang niet meer zoveel functie als vroeger. Bij apen kun je zien wat de functies vroeger (kunnen) zijn geweest. Voor de rest geldt dat ze wel bijdragen aan afzetten en balans, maar niet noodzakelijk zijn. Je hebt vast vroeger als kind ook wel eens op van die blikken gelopen, die je dan met een touwtje tegen je voetzool aandrukte. Ook toen kon je gewoon lopen en bukken, maar het is dan wel moeilijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100