Waarom zijn sommige mensen dik en sommige dun?

Nou ik en me nicht vroegen ons af waarom sommige mensenn nou heel erg dun zijn en alles kunnen eten, en sommige mense van één koekje dik worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Licht aan je bouw

Sommige mensen hebben van nature een snelle stofwisseling, waardoor ze alles kunnen eten en toch niet dik worden. Anderen hebben dan weer een trage stofwisseling, of een schildklier die te traag werkt.

Veel hangt af van je energie verbruik wat je niet zelf kan beinvloeden. Het ene kind is wat trager, denkt meer, houdt van tv kijken en de ander is energiek is gek op sporten maar denkt weer minder na. En toch ben ik gek op ze allebei.

mensen liegen! Mensen worden van 1 koekje niet dik. De kans dat iemand een aandoening heeft dat dit wel zo is, is erg erg erg erg erg klein. Kortom dikke mensen hebben teveel gegeten dan ze aan energie verbranden. en bij te dunne mensen is het net het omgekeerde. Toegevoegd na 20 uur: Bij de volwassenen heeft 40 procent overgewicht en 10 procent ernstig overgewicht. En 4 procent heeft een vorm van diabetes (deze mensen hebben niet allemaal overgewicht!) Naarmate je ouder wordt dan veranderd je energie behoefte,.. een jongen bijvoorbeeld rond de leeftijd van 16 jaar, heeft een veel hogere behoefte aan energie (tot ongeveer 3300 kcal) dan iemand die 35-40 jaar is (tot ongeveer 2500 kcal). Dit zorgt ervoor dat jongeren veel meer kunnen eten zonder aan te komen. Het is echter wel zo, dat wanneer deze jongeren slecht eten dat dit een basis legt in een mogelijk verhoogde kans op overgewicht in hun adolescentie.

Bronnen:
http://cbs.nisb.nl/30minuten/page/204/Overgewicht
http://www.dietenlijst.nl/overgewicht/kind...
http://www.nvvpo.nl/modules/news/article.p...

dit heeft te maken met je spijsvertering als je een snelle spijsvetering hebt kan je veel eten. iemand met een langzame spijsvetering zou sneller dik worden als hij even veel eet als iemand die een snelle spijsvertering heeft. alleen nadeel met snelle spijsvertering dat je vaker naar de wc moet

De natuur levert mensen (en ook dieren) af met verschillende eigenschappen, zodat als de leefomstandigheden zich drastisch wijzigen er altijd wel een variant is die overleeft. In onze maatschappij met een overschot aan voedsel levert het geen winst op als je lichaam zuinig om springt met elke calorie, maar als eten heel schaars wordt kan dat weer in het voordeel van onze huidige te dikke mensen omslaan.

De hoofdoorzaken van over- of ondergewicht hebben vaak te maken met de levensstijl van de mensen. Overgewicht kan komen door verkeerde eetgewoonten en weinig beweging. Helaas is overgewicht meestal niet genetisch bepaald, ook al denken die mensen dat wel. Een erfelijke ziekte of een afwijking aan de schildklier maakt het voor mensen niet gemakkelijk om op gewicht te blijven. De meeste mensen kunnen zelf veel aan hun overgewicht doen, door gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Mensen worden vaak slanker door het sporten, doordat vetmassa wordt omgezet in spieren en spieren heb je nodig voor de vetverbranding. Ik denk dat je door te sporten wel je verbranding kunt verhogen. Met alleen sporten kom je er niet, er is meer voor nodig, zoals voldoende water drinken en uitgebalanceerd eten. Als mensen gaan sporten worden ze soms ook zwaarder doordat ze spieren gaan aanmaken en spieren wegen nu eenmaal zwaarder dan vet. Spieren verbruiken zeker meer energie dan vet.

Bronnen:
http://www.afslankhulp-info.nl/vraagbaak/e...

hier zijn er een aantal punten die verklaren waarom sommigen snel dik worden en anderen weer niet: 1. het opslaan van vet, eigenlijk een natuurlijk mechanisme is, ivm overleven. 2. Aanleg tot obesitas al in de baarmoeder bepaald wordt. (dus sommige mensen die dikker worden is aanleg een oorzaak) 3. Je in je jongere jaren tot aan je pubertijd (als je overmatig eet) je dat extra aangezet vet onmogelijk/ moeilijk verliest. 4. Vet cellen eerst in volume toenemen bij max. volume, pas gaan verdubbelen. 5. De mate van eetlust genetisch bepaald is. (zie onderstaand bron) ook worden Sommige mensen wel iets dikker als ze stoppen met roken. Volwassenen worden gemiddeld 4 kilo zwaarder.

Wat je van je ouders hebt meegekregen, kan ook met stofwisseling te maken hebben

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100