ik krijg altijd puisjes op de zelfde plekken op me gezicht, hoe komt dat? en wat doe ik er tegen?

ik heb op dit moment best veel puisjes (ook vooral rooie puntjes [weet niet zeker of het littekens zijn, kan ik die trouwens ook weg krijgen?]) rond mijn mond en vooral kin.
op andere plekken heb ik amper puisjes
wat doe ik er tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het vooral op mijn wangen. Die rooie puntjes zijn geen littekens als ze op de huid zitten en vervagen met de tijd. Als het gaatjes zijn alsof er in je huid geboord is zijn het littekens en gaan ze vanzelf niet meer weg. Wat je kan doen is een milde reinigingsgel voor je gezicht gebruiken voor jouw huidtype ( gemengd of vette huid meestal als men puisten heeft). Een lotion na het wassen om de poriën te sluiten. En dan een dag/nachtcreme voor jouw huidtype. Een keer per week je gezicht stomen,scrubben en een masker gebruiken voor jouw huidtype. En het aller belangrijkste niet aan zitten. Alleen als er een wit puntje opzit,de puist is dan rijp, kun je hem uitknijpen. Eerst stomen of een warme douche/bad daarna het puistje uitknijpen. Eerst desifecterenmet alcohol.Prikken met een klein steriel naaldje en dan met een tisue voorzichtig uitdrukken. Ontsmetten met alcohol en verder met rust laten.

Je moet niet veel aan je gezicht zitten. Scrubben kan helpen & je hebt ook concealer om alles mee weg te werken. Als dat niet helpt zou ik langs een schoonheidsspecialiste gaan of huisart.

Siske heeft gelijk en je kan er niets aan doen het is denk is steeds op dezelfde plek omdat daar op de plekken waar je ze hebt de meeste talg word gemaakt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100