ik krijg altijd puisjes op de zelfde plekken op me gezicht, hoe komt dat? en wat doe ik er tegen?

ik heb op dit moment best veel puisjes (ook vooral rooie puntjes [weet niet zeker of het littekens zijn, kan ik die trouwens ook weg krijgen?]) rond mijn mond en vooral kin.
op andere plekken heb ik amper puisjes
wat doe ik er tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het vooral op mijn wangen. Die rooie puntjes zijn geen littekens als ze op de huid zitten en vervagen met de tijd. Als het gaatjes zijn alsof er in je huid geboord is zijn het littekens en gaan ze vanzelf niet meer weg. Wat je kan doen is een milde reinigingsgel voor je gezicht gebruiken voor jouw huidtype ( gemengd of vette huid meestal als men puisten heeft). Een lotion na het wassen om de poriën te sluiten. En dan een dag/nachtcreme voor jouw huidtype. Een keer per week je gezicht stomen,scrubben en een masker gebruiken voor jouw huidtype. En het aller belangrijkste niet aan zitten. Alleen als er een wit puntje opzit,de puist is dan rijp, kun je hem uitknijpen. Eerst stomen of een warme douche/bad daarna het puistje uitknijpen. Eerst desifecterenmet alcohol.Prikken met een klein steriel naaldje en dan met een tisue voorzichtig uitdrukken. Ontsmetten met alcohol en verder met rust laten.

Je moet niet veel aan je gezicht zitten. Scrubben kan helpen & je hebt ook concealer om alles mee weg te werken. Als dat niet helpt zou ik langs een schoonheidsspecialiste gaan of huisart.

Haha dat heb ik ook alleen op mn neus, komt omdat ik er vaak aanzit, je moet proberen er niet aan te komen maar het gaat vaak automatisch

Dit is waarschijnlijk acne. Onstaat door een overmatige productie van talg. Ook de littekens kunnen er van zijn. Aan littekens kan je overigens niet veel doen. Ze moeten met de tijd vervagen. Tegen acne zijn er wel verschillende cremes. Vraag raad aan apotheker. Hieronder lees je alles over acne:

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Acne

Tik eens op google Dou Genjin, is een chinees zalfje en het werkt super goed. Op de puist smeren, 15 min in laten trekken en ze zijn echt zo weg. Meestal al een dag later. Je moet niet te veel inwrijven.. Gewoon een beetje over de oppervlakte smeren.

Siske heeft gelijk en je kan er niets aan doen het is denk is steeds op dezelfde plek omdat daar op de plekken waar je ze hebt de meeste talg word gemaakt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100