Bestaat er een verdovingscréme voor injecties bij de tandarts?

Ik ben benieuwd of iemand ervaringen heeft met pijnlijke injecties. Doordat mijn tandvlees erg ontstoken is doen de verdovinginjecties zoveel pijn dat ik het bijna uitgil van de pijn, eerder heb ik hier geen last van gehad. Kan de tandarts voordat ie gaat verdoven je tandvlees insmeren met een soort verdovingscréme om het wat minder gevoelig te maken (net als emla-zalf op de huid voordat je een infuus kriijgt)? Ik heb nog heel wat tandartsafspraken gepland staan dus graag jullie mening!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een tandarts goed en geduldig spuit, hoef je niet veel te voelen, alleen het binnendringen van de naald in het tandvlees, en dat is ook maar 2 seconden. Maar er is wel een soort voorverdoving te krijgen,met een spray.

Ik denk dat je deze vraag het beste bij de tandarts voor kan leggen.. wel weet ik dat er bepaalde drugs zijn die je tegen je tandvlees aan drukt.. dat er dan een verdovende werking is.. alleen lijkt me dat niet zo goed voor de tandjes..

Ga eens op de site van VSM rondkijken wat zij allemaal hebben. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat bijvoorbeeld de 'Arniflor' van VSM een zeer aangenaam verdovende werking heeft bij kneuzingen. En de 'Spiroflor' van VSM heeft dit weer bij (gewrichts) ontstekingen. Dus wellicht hebben ze bij VSM ook iets tegen ontstoken tandvlees...

Mogelijk dat iets hebt aan de antwoorden op deze vraag.

In de VS is het gebruikelijk dat voor het toedienen van de injectie een watje met een verdovend middel tegen je tandvlees wordt gedrukt (zie bron). Je voelt er dan helemaal niets van. Misschien kun je daar je tandarts om vragen. Maar sowieso voel je minder van injecties dan vroeger omdat de naalden in de loop van de jaren veel dunner zijn geworden.

Bronnen:
http://www.prosthodontistnj.com/numbing-yo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100