Hoe kan ik minder jaloers worden?

Ik ben een persoon die heel snel jaloers wordt, ook al is het maar een klein dingetje en ik wil graag minder jaloers zijn. Hoe kan ik dit doen? Is er überhaupt een manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jaloezie komt vaak door een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen. Wanneer je aan jezelf gaat werken, zal de jaloezie weinig tot geen plaats meer krijgen in je leven. Niet jaloers zijn betekent een ander iets gunnen, net zoals je jezelf iets gunt.

Denk snel aan iets wat jij wel hebt maar die ander niet

In één woord: liefde. Deze waardevolle eigenschap kan iemand in staat stellen zich te verheugen met mensen die bepaalde voordelen in het leven schijnen te hebben die we zelf niet hebben . Liefde helpt ons bv. het niet als een persoonlijke belediging te zien wanneer iemand voor een uitzonderlijke bekwaamheid of een bijzondere prestatie geprezen wordt.

Ben je jaloers als je vriend iets doet of zegt? Dan ben je fout bezig. Ieder mens mag zijn eigen dingen doen, en als je van elkaar houd moet je elkaar ook vertrouwen. Niet van het ergste uitgaan. Een jaloerse partner is heel erg in een relatie (en dat spreek ik uit ervaring) Jaloers zijn op het uiterlijk van een ander? Kijk in de spiegel en zie jouw mooie dingen, en krijg meer zelfvertrouwen. Jaloerse mensen hebben vaak een laag zelfbeeld, daar moet je wat aan doen. Want je kunt geen goede vriendin zijn, of relatie aangaan als je jaloers bent. Dat is voor de andere partij ook erg moeilijk om mee om te gaan.

Jaloezie kan je ook gebruiken als drijfveer...om iets te bereiken. Jaloezie is dus echt niet altijd negatief. Je moet het proberen te gaan gebruiken als kracht en niet als zwakte. Heeft iemand iets dat jij ook graag zou willen, ga nog eens extra hard je best doen om het zelf ook te krijgen en er voor te vechten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100