Welke geboortebeperkende middelen zijn er nog die geen of weinig invloed op je uitoefenen in de vorm van verergering van PMS, moodswings?

Wat voor anticonceptie heeft niet zo'n invloed op je hormonen?

Toegevoegd na 1 week:
De huisarts zegt dat een pil doorslikken PMS vermindert. dwz niet meer menstrueren. Ik ga dit uitproberen en kijken wat hiervan het affect is. Mocht het toch verder gaan met PMS dan zal ik vitamine B6 en st janskruid gaan gebruiken, wat ook PMS klachten zou moeten verminderen. Mochten er vrouwen zijn die hierover graag op de hoogte gehouden zouden willen worden, laat het me dan maar weten via een personal message. Want tegen die tijd kan ik dat niet meer aan deze vraag toevoegen.

Toegevoegd na 1 week:
Zij zegt ook dat menstrueren helemaal niet zo natuurlijk is als veel mensen denken. het vrouwelijk lichaam is van oorsprong erop gebouwd steeds zwanger te zijn. Door het menstrueren wordt tevens de kans verhoogd op baarmoederhalskanker, aldus mijn huisarts.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Mirenaspiraal geeft een veel kleinere hoeveelheid hormonen af, de meeste vrouwen (er zijn wel uitzonderingen) hebben hier geen last van. Ik ben ook zo iemand die niet goed tegen de pil kan, een Mirena bezorgde mij geen last. Bijkomend voordeel: veel lichtere of zelfs helemaal wegblijvende menstruaties. Dat komt niet doordat de Mirena ingrijpt in de hormooncyclus zelf, maar doordat de Mirena de groei van baarmoeder vertraagt/blokkeert. Wat er niet aan groeit, komt er ook niet via een menstruatie uit. Wil je helemaal geen hormonen, dan is er ook nog steeds het koperspiraaltje. Dat heeft als nadeel dat de menstruatie vaak juist heftiger wordt. Als het geen ramp is als je wel zwanger zou raken, zou je ook nog kunnen denken aan de Persona. Dat is een computertje dat met behulp van enkele urinetesten per maand je cyclus berekent en de 'onveilige dagen' aangeeft. Schijnt aardig betrouwbaar te zijn.

condoom gebruik heeft geen invloed op je humeur, als het goed is.

Een spiraaltje zonder hormonen.

Nieuwe pil: Qlaira (na gebruik Mirena, verschillende pillen en injectie) Toegevoegd na 1 minuut: Met natuurlijk oestrogeen.

Bronnen:
http://www.qlaira.nl/de-nieuwe-anticoncept...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100