is kleine witte stipjes langs je penishoofd normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is normaal. Sommige mannen hebben op de eikelrand kleine wittige bultjes, die op kleine wratjes kunnen lijken. Deze kleine verdikkingen (papels) vormen één tot drie onregelmatige ringen, die als een soort parelketting op de eikelrand zitten. Een parelketting is volkomen onschuldig. De papels geven geen klachten en hoeven niet te worden behandeld. Deze onregelmatigheid is een normaal onderdeel van de huid en verdwijnt niet bij het ouder worden.

Bronnen:
http://www.sexwoordenboek.nl/parelketting.html

Dat lijkt me niet normaal, hier zou ik mee naar de huisarts gaan.

Dat is normaal, heel veel mannen hebben dat.

Uhh, lijkt mij alles behalve normaal. Laat het toch checken bij de huisarts. Je wilt toch niet te lang wachten als het wel wat is?!

Dat is volslagen normaal (en veelvoorkomend) en heet officieel PPP (pearly penile papules - parelvormige bultjes van de penis) of, in het Nederlands: Parelketting. Naar schatting 20 tot 30 % van de mannen heeft ze in meer of mindere mate. Het is een normale variant op de mannelijke anatomie, net zoiets als een wipneus of flaporen ; volkomen onschuldig dus, en je krijgt er ook geen last van. Ook is het geen ziekte en heeft het niets te maken met een slechte hygiene.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Parelketting

volgens mij is dat normaal,en is het ook normaal dat ze zichtbaarder aanwezig zijn als u een periode van intensieve sexuele activiteit hebt.

Bronnen:
Ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100