hoeveel voor- en achternamen mag je in Nederland hebben?

Is er een maximum, zo ja en wat is dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat betreft voornamen is er geen maximum vermeld, maar wel is de volgende regel van toepassing: De naam mag niet ongepast zijn. Een ongepaste naam is bijvoorbeeld: * een naam die in strijd is met de geldende normen; * een spottende naam, waarvan de drager in zijn leven alleen maar last kan hebben; * een naam die bestaat uit een absurd groot aantal namen. De ouders kiezen welke achternaam hun eerste kind krijgt: die van de moeder óf die van de vader. Samenvoeging van beide achternamen tot één naam is niet mogelijk.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Geen praktisch maximum: 250 stuks zal niet mogen. Als je je kind in een achterstand positie wil zetten, dan geef je je kind een flink aantal (minstens 2) christelijke voornamen. Daar heeft zij /hij haar/zijn hele leven last van. Ik herinner mij nog de spot van de studenten naar een docent die Maria Johannes Gerardus H. heette, en altijd Heilige Maria werd genoemd.

Er is geen maximum, maar een naam moet worden goedgekeurd worden door een ambtenaar. Die moet erop toezien dat een naam gepast is etc. Dus als je dan 10 voornamen opgeeft, dan moet je er een goede reden voor hebben. In principe mag je maar 1 achternaam hebben, maar je kan 2 achternamen 'samenvoegen' bijvoorbeeld als je trouwt. Dat je dan je eigen naam en de naam van je partner aanneemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100