Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de bedrijfsarts?

Sinds ca.een half jaar ben ik regelmatig ziek ( griep,longontsteking en nog enkele andere ernstige)Ik werk in de gezondheidszorg.
Bij het bezoek van de bedrijfarts (ZELF aangevraagd) wilde ik hem vertellen hoe ik mij voelde maar daar kreeg ik geen kans toe .
Zonder mij te onderzoeken op geen enkele manier ook maar het minst wat hij had kunnen doen deed hij niet.
Je kunt maandag wel werken gaan.Nog niet eens aangehoord wat mijn klachten zijn niets maar dan ook niets heeft hij gedaan.
Ik ben tot ca.1jaar geleden nooit ziek geweest maar helaas nu wel.Ik ben niet meer de jongste.Ik doe mijn werk nog steeds graag en wil niets anders dan weer werken.(sinds 5 dgn ziek gemeld)Is er een mogelijkheid om ergens anders terecht te kunnen om iemand die wel serieus met zijn werk bezig is te spreken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoiets kun je het beste oplossen via je huisarts. Met hem heb je een vertrouwensrelatie, en hij weet ook precies wat er met je aan de hand is. Het is helemaal niet ongebruikelijk, dat een huisarts op eigen initiatief contact opneemt met je werkgever of bedrijfsarts. In dat geval kan je huisarts uitleggen wat er werkelijk aan de hand is, en het misverstand, dat is ontstaan door de houding van de bedrijfsarts, oplossen. Als je maandag niet naar je werk kunt, terwijl de bedrijfsarts vindt van wel, dan kan je huisarts dat ook oplossen, door te verklaren dat het echt niet kan. Heel veel sterkte met je gezondheid en je werk.

Je kunt altijd een seconde opinion aanvragen, je wordt dan door een andere arts opnieuw beoordeeld. Ook zou je je huisarts kunnen raadplegen.

Je kunt eisen om een second opinion. Dit gaat via het UWV.

ga naar je eigen huisarts en die heeft het laatste woord oftewel als hij zegt dat je niet mag werken,dan overruled zijn beslissing van de arbo-arts

Je huisarts is altijd je eerste aanspreekpunt bij gezondheidsproblemen. Probeer er samen toch achter te komen wat de oorzaken zijn van je klachten. Iedereen kan een keer verkouden worden of griep krijgen maar als je zo vaak luchtweg- en andere klachten hebt moet je toch verder kijken naar allergieën of auto-immuniteit. Kennelijk heb je in ieder geval een flink weerstandsprobleem. Kom je er met je huisarts niet goed uit dan kun je een bezoek aan een arts overwegen die op een holistische manier naar je kijkt. Dat kan bijvoorbeeld een arts zijn die ook homeopathisch, natuurgeneeskundig of orthomoleculair werkt. Wat die bedrijfsarts betreft; helaas zijn dat soms botterikken, die het als hun enige taak zien om mensen zo snel mogelijk weer op de werkvloer te krijgen. Zit je met je behandelend (huis)arts op het goede spoor dan sta je tegenover zo'n hork meteen ook een stuk steviger in je schoenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100