ik ben 10 jaar,en ik slaap nog met een speen. Ik wil hier graag vanaf,want ik vind dit heel erg. Wie weet hoe ik hier vanaf kan komen.

ik kan echt niet slapen zonder speen,dan lig ik uren wakker HELP.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is al niet best voor je maar dat je nu nog achter de computer zit ook niet, misschien ga je wel te laat naar bed, dan ben je over je slaap heen en wordt inslapen heel moeilijk Voor die speen is er maar één oplossing: in de vuilnis bak dat ding, als je pech hebt lig je 1 nacht wakker, heb je veel pech zijn het er twee maar voor je 20 bent slaap je dan echt hoor werkt alleen als je er inderdaad zelf af wilt

Jeetje dat is echt niet normaal Ik snap je ouders niet, dat ze die speen niet eerder hebben afgepakt ? toen je 3 of 4 was Probeer eens gewoon een zuigsnoepje als overgang is tenminste niet zo raar.

Het is zoals met elke verslaving: als je echt wil, dan kom je er van af. in dit geval zou ik gewoon die speen wegdoen, je hebt het niet nodig. Als dat betekent dat je dan uren wakker ligt, dan lig je maar uren wakker. Morgen zal je dan sneller in slaap vallen.

Dapper van je, deze vraag. De hoogste tijd voor afwennen. Zo kan je nergens uit logeren gaan of met schoolreis mee. Die speen moet weg. Morgen nog. Want nu slaap je al (23.15 uur)... Maar afwennen gaat het beste als je daarvoor in de plaats iets anders hebt. Want zomaar die speen wegleggen, dat gaat niet lukken. Anders had je hier geen oproep gedaan. Ik stel voor dat je een hele leuke knuffel hebt of mag kopen. Een knuffel in bed, daar kijkt niemand vreemd van op. Van een speen wel, op deze leeftijd. Als die knuffel een oor of een muts heeft, mag je daar in het begin best op sabbelen. Als compensatie. Omdat je je speen mist. maar dat zal langzamerhand minder worden. Zo moet je het jezelf afleren. Je kunt moeilijk een pleister over je mond doen 's nachts. Ga je het eens proberen? Want het zou wel heel cool zijn als je zonder speen kunt, heel binnenkort....

Dat heet afkicken. Je bent gewoon letterlijk verslaafd aan de speen, en na al die jaren (minimaal vijf, maar eigenlijk meer dan 9 jaar te lang, want een speen is voor baby's doe nog in de zuigfase zitten) is dat er behoorlijk ingesleten. Dat gaat niet meer van de ene op de andere dag over. Er zit dus weinig anders op dan inderdaad gewoon een paar nachten wakker te liggen. (Al zijn dat nooit hele nachten, hoor). Na een paar dagen zul je al merken dat je steeds eerder inslaapt, en op een gegeven moment (vermoedelijk niet langer dan twee weken) kun je gewoon slapen zonder speen. Je zult ook gewoon de knop in je hoofd om moeten zetten, zo van : nu heb ik hem niet meer nodig. 't Was leuk, maar nu is het mooi geweest. Neem bewust afscheid van je speen, begraaf hem ofzo, of knip hem kapot. Zorg in elk geval dat je hem niet meer stiekem kunt pakken. En één valkuil moet je echt zien te vermijden : stop nooit maar dan ook NOOIT je duim in je mond om de speen te vervangen. Dan heb je er in mum van tijd een verslaving bij waar je NOG moeilijker vanaf komt, omdat je die er moeilijk af kunt hakken om weg te gooien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100