Waarom hebben vrouwen vaak zo'n enorme trek als ze ongesteld moeten worden?

De dagen voor de menstruatie, heb ik enorme trek. Ook snel na een maaltijd gaat m'n maag alweer knorren, het lijkt wel of moet ik de hele dag eten. Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat wordt toegeschreven aan de daling in de serotonineconcentratie. Door naar meer te eten te verlangen, poogt het lichaam meer serotonine aan te maken. Suikers zijn noodzakelijke bouwstenen van deze neurotransmitter. Het is goed om dan de voorkeur te geven aan lichte maaltijden rijk aan zetmeel (bijvoorbeeld brood, pasta, aardappelen) in plaats van aan suikerrijke producten.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Dat heeft alles te maken met je hormoonhuishouding. Zoals al gezegd hier, je serotonine aanmaak daalt. Vandaar dat je je vaak ook een beetje deprie (pms) kan voelen voor en tijdens je menstruatie. Je lichaam wil dat gelijk trekken. Zelf heb ik het heel erg. Ik prop nog net niet een stuk kaas en een lollie tegelijk in mijn mond, want de hang naar zoet, zout en dan weer zoet is verschrikkelijk. Ik zou zeggen, lekker "vreten" in deze periode, maar let wel een beetje op wat je eet, want gezond is het niet natuurlijk. Wat je wel kan doen, is gewoon 6 maaltijdjes op een dag eten (ipv 3) hiermee stil je al een beetje de honger naar het snoepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100