kan je immuun zijn voor pijn?

kan het dat je nooit pijn hebt? dat als je bijvoorbeeld je in je arm/hand snijdt niks voelt?
(ik heb wel eens gehoord dat iemand zo vaak achterelkaar door wespen was gestoken, dat hij er immuun voor was geworden. )

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als je zenuwen op de een of andere manier niet meer functioneren. Mensen die aan de benen verlamd zijn bijvoorbeeld, misschien de zenuwen of prikkels waardoor het seintje niet meer in de hersenen aankomt. Pijn voelen ze dan dus ook niet. Wel kan er dan nog sprake zijn van fantoompijn; pijn aan delen van je lichaam die er niet meer zijn Toegevoegd na 34 seconden: Misschien = missen

nee niet voor pijn, dan heb je lepra als je geen pijn voelt in ledematen bijv. je kan wel immuun worden van steken door bijen. als je allergisch voor wespensteken bent en of bijensteken, dan maken ze je immuun hiervoor. wel geheel onder zorg van artsen met alle toeters en bellen in de buurt zodat ze optijd bij je zijn mocht het toch mis gaan.

Zoals hierboven aangegeven kan het wel. Mijn vader had een 20 jaar terug een collega die dit kreeg. En dat is nog heel gevaarlijk ook! Je voelt namelijk niet of je eten warm is of je tas te strak om je vingers zit etc etc. Het lijkt leuk maar geen pijn betekent op bijna 99% ook geen gevoel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100