Te veel zuurstof in me lichaam?

Als ik soms een tijd rustig zit merk ik dat ik stop met ademen voor ongeveer een minuut en dan weer rustig door adem... Ik voel me daar een stuk beter door vaak, ookal voelde ik me niet slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je volkomen ontspannen bent, kan je op een punt komen dat het lijkt alsof je even geen zuurstof meer nodig hebt. Gek genoeg geeft het je nog meer rust en energie. Tijdens spirituele zaken is dat moment van algehele ontspanning erg belangrijk, het is het moment dat er van alles kan gaan gebeuren, doordat je even een ogenblijk je zelf openstelt voor andere energie dan die van het aardse.

Ik raad je aan om naar de huisarts te gaan. Misschien heeft het iets te maken met apneu. Ademstilstand of apneu is de medische term voor een onderbreking van de ademhaling van langer dan 10 seconden. Tijdens een apneu is er geen beweging van de spieren betrokken bij de ademhaling en de longinhoud blijft in eerste instantie onveranderd. Een apneu kan vrijwillig worden verkregen (de adem inhouden), opgewekt worden door alcohol- of drugsgebruik, door fysieke factoren van buitenaf (bijvoorbeeld wurging) of lichamelijke verwonding, of het gevolg zijn van een neurologische aandoening.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apneu

Het kan zijn dat je een lichte vorm van hyperventilatie hebt die je soort van automatisch compenseert door even te stoppen met ademen. Als je je er beter door voelt en verder nergens last van hebt zou ik me vooral geen zorgen maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100