Wat zijn de karaktereigenschappen van jouw sterrenbeeld? En herken je jezelf hierin?

http://www.astromarkt.net/horoscopen.htm

http://www.farida.nu/heiligenbeeldenmuseum/schorpioen.html
Op deze site staat een uitgebreide beschrijving van je sterrenbeeld. In de zoekbalk schorpioen vervangen voor je eigen dierenriem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Ram-vrouw bijzonder aantrekkelijk en avontuurlijk. Ze gaat concurrentiegevechten niet uit de weg, in tegendeel, ze laat zien hoe een Ram kan vechten. Hun energieke aard en hun zekerheid dat ze zullen zegevieren zorgen ervoor dat ze de hardheid en de akelige situaties van het leven heel goed aan kan. De Ram-vrouw heeft geen kostwinnaar nodig, ze is zelfstandig en zeker levensbekwaam. Deze prestatievolle vrouw zal meestal carrière maken en zal haar gezin niet verwaarlozen want ook als moeder en echtgenote toont ze een groot engagement. In de liefde is ze licht ontvlambaar. Een blik, een geste, een paar fraaie ogen en het hart van de Ram-vrouw is veroverd. Wordt ze teleurgesteld, aarzelt ze niet lang over een breuk, want in hun romantische voorstelling van de liefde is geen plaats voor teleurstellingen en verwondingen. Ik herken me hier zeker in, al geloof ik wel dat iedere Ram zijn of haar ding op een andere manier doet. Anders zou iedereen op elkaar lijken.

Als kreeft hoor ik huislijk te zijn en dat klopt ook wel voor een deel. Aan de andere kant ben ik nogal avontuurlijk en reis ik erg veel. Ik weet niet of dat laatste ook bij kreeft hoort.

Hulpvaardig, zie ik als eigenschap staan in de link, daar kan ik me wel mee in vinden, nauwelijks vijanden, veel vrienden...ok. Fantastische minaar...Bouwingenieur; WTF? Voor de rest kan ik me weinig in de uitleg vinden, alles is zo globaal dat ik me vast in elk ander sterrenbeeld ook kan vinden. Toegevoegd op 26-05-2009 10:40:17 Iedereen gebruikt ineens goastro....ik heb de site alleen even gevonden op google; ik heb geen aandelen of zo (getuige het feit dat ik in mijn eigen opmerkingen de site niet eens herken). Ik zie astrologie als een leuk klein amusement, niets meer, niets minder. Spiritualiteit heeft in ieder geval geen betrekking op deze vis.

Ik ben een leeuw en hoor volgens de horoscoop een geboren leider te zijn. Ik denk dat het best wel klopt. Aan de andere kant heb ik door mijn geboortedag (21 augustus) ook erg veel karaktereigenschappen van de Maagd. Ik ben namelijk erg geduldig, leergierig en ook wel gevat. Mijn karakter heeft een mengelmoes van beide sterrenbeelden (ja, ook de negatieve eigenschappen komen in mij voor: soms naïef, ik kan erg listig zijn, en soms kom ik arrogant over).

Het ligt er net aan waar je de informatie vind. Ik kan me een astro-boek herinneren die ik met vrienden tegenkwam in een boekhandel in Nieuw-Zeeland. Van de beschrijving van de vrouwelijke steenbok (me), lag mijn vriendin rollend van het lachen op de grond. De hoogtepunten: - Rank gebouwd - Erg huishoudelijk aangelegd, doet niets liever dan poetsen en boenen.... Maar goed, even een andere. Ik pak de link van de Pikkebaas: De Steenbok is een rustig mens. (klopt redelijk) Hij heeft een rustig, teruggetrokken en niet opdringerige manier van doen. In het volle voetlicht is hij niet op zijn gemak. (klopt nog steeds) Maar dat maakt hem nog lang niet bescheiden. Hij wil succes en dat tegen elke prijs. (klopt niet. Ik ben van het type: meedoen is belangrijker dan winnen) Met veel concentratie, geduld en uithoudingsvermogen streeft hij een zeker en blijvend succes na. (Hahahaha, concentratie... geduld.... Uithoudingsvermogen..) Hij wil de zekerheid hebben, verzekerd te zijn, zijn gezin te onderhouden en iedereen een bepaalde levensstandaard te kunnen bieden. Zo wachten Steenbokken langer met een huwelijk dan andere sterrenbeelden. (Ja, dat klopt... maar dat ligt dan ook aan het feit dat mijn schoonouders geen kinderen konden krijgen lijkt me) (eerlijk gejat van Herman Finkers) En zo staan er nog enkele onwaarheden in. Ik denk dat de meeste persoonsbeschrijvingen wel zo algemeen zijn dat ze op iedereen van toepassing kunnen zijn. Je krijgt bepaalde karaktertrekken meer van je ouders mee (die weer andere sterrenbeelden kunnen hebben :) )

Sterrenbeeld: Schorpioen, Ascedant: Schorpioen... "De Schorpioen is een teer wezen waarin een ongemene kracht en energie bruist. Hij gaat met al zijn tederheid tot aan de grenzen. Wanneer eenmaal iets gevoelens in hem heeft opgeroepen, stormt hij met passie en enthousiasme naar voren en geeft niet op voordat hij het doel van zijn wensen heeft bereikt. Het maakt niet uit of de doelen een beroepsmatig of privé charakter hebben die de Schorpioen volgt, hij zal nooit opgeven." Bovenstaande is een 'copypast' van dezelfde site als 'pikkebaas' en hier kan ik me nu volledig in vinden. En tot grote ergernis van mijn moeder ga ik ook nog (daadwerkelijk) over lijken...

Ook ik heb de link van Pikkebaas gebruikt. 'De Kreeft heeft een zacht, gevoelig wezen dat soms erg somber is en dan weer juichend zijn gezin en zijn vrienden aan de gang houdt.' Dat klopt wel, soms dan voel ik me echt heel blij en gelukkig...en soms dan kan ik me ook gewoon even verdrietig voelen. 'Ze verzorgen vriendschappen met veel aandacht. Een Kreeft zal zijn geliefden het allerbeste te eten geven en een gemoedelijk thuis scheppen. De Kreeft hecht grote waarde aan een mooi thuis en een gezellig familieleven.' Ook dit klopt..ik hecht veel waarde aan vriendschappen. En dat het thuis gezellig en knus is, is voor mij ook heel belangrijk. 'Hij wil zich geborgen en beschermd voelen.' In mijn geval dus 'zij', maar ook dit klopt ik wil me vaak beschermd voelen, dat er iemand is die me helpt, steunt, troost en gewoon even vasthoudt. 'De overgave en tederheid, die hij voor zijn medemensen overheeft, verlangt hij ook van anderen. En daar ligt precies de reden waarom Kreeften altijd weer teleurgesteld worden.' Ook dit klopt weer...ik verwacht vaak dat wat ik voor andere mensen overheb, dat ze dat ook voor mij overhebben. En tot nu toe ben ik echt vaak teleurgesteld. 'Heeft u een Kreeft pijn gedaan kan hij in een diepe depressie raken. Zijn overgevoelige ziel begraaft alles in zichzelf en vergeet niets.' Tja...weer waar..heb veel mensen in mijn leven die me pijn hebben gedaan en ook al vergaf ik ze het vaak, vergeten doe ik nooit. Ik heb een heel goed geheugen en ik ben goed in het onthouden van details. Ik onthou altijd precies wat mensen tegen me zeggen in ruzies. Dat klinkt echt heel stom..ik weet het...maar voor mij is dat om 1 of andere reden belangrijk...ik snap het zelf ook niet waarom ik dat doe...=D Conclusie: Na een hele lang verhaal....het is gewoon bijna bizar hoe erg deze site het goed had... =P

Ook ik ben is wat na gaan lezen met behulp van de link van Pikkebaas. Buiten dat ik als kind een lieve jongen was en naar mijn mening een niet al te bijzonder baan vervul (Proces operator) kan ik me wel in veel dingen vinden die hier staan. Ik krijg zelfs het idee om mijn hororscoop ter verdediging op te brengen richting mensen die in Goeievraag een "klaagmuur" zien.

Bronnen:
http://www.goastro.nl/sterrenbeelden/waterman

Astrologie en sterrenbeelden zijn onzin. Het gaat ervan uit dat je voorbestemd bent om met bepaalde eigenschappen op te groeien en verder te leven. Op die manier beperkt het mensen om zich te ontwikkelen, iets dat elk individu zou kunnen, als hij niet in deze nonsens zou geloven.

Het klopt aardig wat er staat, maar er is meer dan dat. Zelf heb ik ooit een boek van Jack F. Chandu gehad en dat komt dichter in de buurt.

Ik ben Tweelingen, en het aspect van mijn sterrenbeeld wat altijd wel overeenkomt met mijn persoonlijkheid is de factor communicatie. Tweelingen schijnen er van te houden om te communiceren met mensen, en dat is ook echt tot uitdrukking gekomen in mijn studie en werk.

Ik ga wat dingen toevoegen. Als je in astrologie gelooft, moet je kiezen: vind je het vervelend als ik je geloof onderuithaal, stop dan nu met lezen; streef je daarentegen naar vermeerdering van je kennis van de natuur, lees dan door. Anders gezegd: ga je voor de theorieboekjes (gordijnen dicht, oogkleppen op, alleen naar je boekje kijken), dan ben je astrologisch bezig en kun je nu stoppen met lezen. Ga je daarentegen voor de praktijk (naar buiten, *kijk* naar de *echte* sterrenhemel), dan ben je realistisch bezig en kun je verderlezen. Astrologie is 6000 jaar geleden bedacht, in de tijd van de Soemeriërs en de Babyloniërs. Daarna zijn er vele aanpassingen geweest. Echter, sinds die tijd is de sterrenhemel veranderd. In het geval van het "tijdperk" hebben de astrologen dat wel door - ze zeggen dat we binnenkort het "tijdperk van aquarius" binnengaan. In het geval van de sterrenbeelden hebben ze dat niet door. Gevolg: de datums die aan de sterrenbeelden worden gekoppeld, kloppen al lang niet meer. Nog zoiets: elk sterrenbeeld duurt even lang, voor de astrologen. Maar dat kan helemaal niet! Is elk sterrenbeeld dan even groot? Nee toch? Daar komt bij dat de zon soms dwars door een sterrenbeeld heen beweegt (duurt dan dus lang), en soms maar een hoekje meepikt (duurt dan dus kort). Astrologen negeren deze realiteit. En wat moeten mensen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Slangendrager? Geen astroloog die voor die mensen een horoscoop kan opstellen. Wil je weten welk sterrenbeeld je werkelijk hebt? Leg dan je astrologieboekje bij het oud papier, ga naar buiten, en *kijk* zelf! Of zoek je geboortedatum op in deze lijst: 20 jan tot 16 feb: Steenbok 16 feb tot 11 maa: Waterman 11 maa tot 18 apr: Vissen 18 apr tot 13 mei: Ram 13 mei tot 21 jun: Stier 21 jun tot 20 jul: Tweelingen 20 jul tot 10 aug: Kreeft 10 aug tot 16 sep: Leeuw 16 sep tot 30 okt: Maagd 30 okt tot 23 nov: Weegschaal 23 nov tot 29 nov: Schorpioen 29 nov tot 17 dec: Slangendrager 17 dec tot 20 jan: Boogschutter Zie beide bronnen, of zoek zelf op Internet.

Bronnen:
http://www.asteria.freeserve.co.uk/ophiuchus/
http://www.livescience.com/strangenews/you...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100