Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dat normaal?

Ik heb ineens hele pijnlijke tepels en ze zijn ook helemaal stijf. Zelfs de aanraking van mijn pyjamashirt doet al pijn. Is dit normaal bij pubers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan een teken zijn dat je ongesteld gaat worden. Dat is een heel normaal verschijnsel bij veel vrouwen die menstrueren. Elke maand hebben ze daar een paar dagen last van.

Amadea heeft gelijk, maar wel even meegeven dat dit een teken kan zijn van zwangerschap, dus hou dit in gedachten. Grtz Shopgirl

Ja, dit is normaal! En zelfs jongens kunnen hier last van hebben in de pubertijd! Maak je niet ongerust, en bij twijfel even langs de huisarts!

Dat herinner ik me nog wel van vroeger. Het heeft te maken met hormonale veranderingen en trekt weer weg. Een zijden pyama wil nog weleens helpen want dat is heel zacht.

Het kan een irritatie zijn van schuren van je kleding als je zonder BH loopt. Of een reactie op een nieuw wasmiddel. Of je tepels zijn gezwollen en geïriteerd door hormonale veranderingen. Als het blijft duren zou ik toch eens raad vragen aan de huisarts.

Het kan ook zijn dat je groeit

Het kan ook in de week voor je en/of tijdens je menstruatie zo zijn dan je borsten en tepels gevoelig zijn en opzwellen.

Is heel normaal,wat heerlijk is is slapen met een zachte soort van sport bh/hemdje,dan schuurt het niet.Warmte doet ook goed.Het kan best pijnlijk zijn en door warmte wordt het minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100