waarom is hier de "leeftijd schroom" net anderom als in de buitenwereld?

hier is dus bij goeievraag. De "ouderen" hebben in hun profiel vaak een leeftijd erbij gezet maar ik zie bijna nooit iemand "van onder de 25".
Zijn de jonkies soms bang om niet serieus genomen te worden of zijn de ouderen veel te braaf en vullen ze bij de aanmelding voor deze site gewoon te veel onnodige vakjes in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat dat niet zozeer aan de leeftijd ligt. Wat ik wel merk, is, dat veel mensen heel eenvoudige informatie over zichzelf niet openbaren. En dat er een behoorlijke angst is om privacygevoelige (wat men dan vindt) ergens neer te zetten. Dat gaat zelfs zo ver dat men niet meer in het telefoonboek staat. En dat je soms hele zoekacties moet opzetten om iemand te vinden. Tegen de uiterst voorzichtigen onder ons zou ik willen zeggen: vertel je leeftijd, het praat makkelijker als je enigszins een idee krijgt wie de vragensteller is, al is het maar door de leeftijd.

Nee hoor, ik ben wel ouder, maar ik vul in wat ik wil en dat kan van alles zijn.

Ik heb gewoon mijn leeftijd ingevuld (22 jaar). Ik denk dat mensen geen zin hebben om al die hokjes in te vullen, of ze willen niet te horen krijgen dat ze te jong zijn voor deze site.

het was me nog niet opgevallen, maar ik denk dat dat de reden wel zal zijn, dat jongeren hun leeftijd weglaten.soms is dat wel jammer, want als goede nuttige antwoorden geeft dan is dat juist bewonderingswaardig. Toegevoegd na 1 minuut: ik vergat het woordje 'je'

Ik denk niet dat jongeren zich beter bewust zijn dan ouderen over de risico's van prijsgeven van persoonlijke gegevens. Wel dat ze daar anders mee omgaan. Het internet is langzamerhand voor veel mensen het belangrijkste communicatiemiddel. Je moet tegenwoordig wel heel erg sterk in je schoenen staan als jongere als je heel veel van je privacy aan de openbaarheid prijsgeeft op het wereldwijde web. Als je wat ouder bent doet dat er iets minder toe maar ik sluit ook weer niet uit dat ik bepaalde risico's onderschat...

Ik heb toch geregeld jongeren gezien met hun leeftijd erbij, maar heel vaak is niks ingevuld: is dat dan een oudere of een jongere? Misschien wel heel veel (in jouw ogen kennelijk niet brave) ouderen :-) Leuke vraag zou zijn, wat zijn jonkies en wat zijn ouderen, en wat zit er tussenin dan???

Het zou ook een kwestie kunnen zijn van : Als ik mijn leeftijd er bij zet, wordt ik miet voor vol aan gezien, aangezien ik nog erg jong ben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100