Alcohol gebruik inperken op familiefeest.

Binnenkort komt er een familiefeest in een restaurant. Nu is het probleem, dat de organisator het drankgebruik wil inperken omdat sommige familieleden menen zich te moeten doen vollopen met bier.

Nu zitten we te denken hoe we dat netjes kunnen doen, een maximaal aantal consumpties komt ook ietwat raar over, en in het geheel geen alcohol ook. Vriendelijk vragen heeft geen zin is vorig jaar gebleken.

Hebben jullie ideeën hoe dit netjes geregeld kan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zorgen dat er midden op de avond de bier op is en dat er alleen nog maar alcoholvrij bier is.

een ander inkoop beleid waarbij het simpel weg niet mogelijk is om je helemaal vol te gieten met bier. Toegevoegd na 1 minuut: en alcohol vrije dranken promoten door die iedereen eerst aan te bieden, niet opdringerig, maar wel duidelijk aanwezig.

Aan de restaurant eigenaar/beheerder/barman oid vragen of mensen die duidelijk flink aangeschoten zijn, geen alcohol meer te schenken

Geef ze een aantal consumptie bonnen, b.v. drie stuks. Daarna is het betalen geblazen. Of anders wordt het echt blazen geblazen Je kunt ook een politieauto bij de uitgang parkeren met een bordje alcoholcontrole er op. Prettige feestavond.

een bus regelen dat in ieder geval de mensen die erg dronken zijn thuisgebracht kunnen worden... of het feest op een een bepaalde tijd stoppen...

ik heb wel eens een feest gehad waar alle gewone drankjes zoals cola en sinas enzo gratis waren en als je sterke drank wilde je bij een aangewezen persoon een muntje moest halen om de drank aan de bar te kunnen halen. zo heeft de aangewezen persoon het drank gebruik in de hand en heb je geen vervelende mensen die te dronken zijn... misschien is zoiets te regelen?

Op mijn huwelijk hebben we gekozen voor GEEN alcohol omdat er een paar mensen kwamen van wie bekent was dat zij alcoholist waren. Op de uitnodigingen hadden we aangegeven dat het een alcoholvrij feest was en we hebben er geen klachten over gehad.\ Je zou ook met de restauranthouder kunnen afspreken dat hij tot twee a drie keer toe een ronde maakt waarbij er alcohol gekozen mag worden en dat men verder bij de bar alleen alcoholvrije dranken mag bestellen.

Je kunt ook nog proberen het eerste deel van de avond (ik neem aan dat jullie met koffie beginnen) wat uit te smeren en pas wat later met de overige consumpties te beginnen. Verder vond ik de vorige schrijver een goed idee inbrengen.

bouw een thema om het feest heen wat met gezond leven heeft te maken, waar alleen gezonde sapjes bij horen...

Op de eerste plaats zou ik de personen die zoveel drinken er nogmaals op aanspreken, voor het feest begint, en uitleggen waarom je je zo stoort aan hun drinkgedrag. Misschien zien ze dan in dat hun gedrag niet acceptabel is. Misschien is het een idee om een aantal bonnen te geven voor drankjes met alcohol. Drankjes zonder alcohol kunnen zo veel genuttigd worden als de gasten willen. promot een leuke alcoholvrije cocktail kan ook erg lekker zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100