Sex na de bevalling ?

het lijkt dat het niet meer diep genoeg is en zijn ** er niet inpast en doet ook pijn , zelfs tampon lijkt er niet meer tegoei in te passen en voelt heel vervelend daarvoor nooit last gehad. gaat dit over ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ben je ingeknipt? Dan kan er littekenweefsel zijn ontstaan (of als het kort geleden is, kan de wond nog gevoelig zijn). Als penetratie pijnlijk is, kan ik me voorstellen dat je je niet kunt ontspannen en elke aanraking in de schede naar is, of dat nou je partner is of een tampon. Misschien helpt het om een tijdje een stop in te lassen: geen penetratie en geen tampons, maar vrijen op een andere manier, en maandverband gebruiken. Als je veel last hebt, zou ik toch naar de huisarts gaan (en eventueel een gynaecoloog)

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/pijn-bij-vrij...
http://www.vrouwenarts.nl/pagina/left/gyna...

Het kan heel goed zijn, dat je vagina nog niet helemaal in de oude toestand is teruggekeerd na de bevalling. Te snel sex na de bevalling kan dan erg pijnlijk zijn. Als je na voldoende tijd nog steeds wat last houdt zou je een glijmiddel kunnen gebruiken.

ik zou zo wie zo de eerste 6 tot 8 weken eerst eens ff rust nemen voor je het weer gaat doen.alles moet weer tot oude staat terug komen.hoelang geleden ben je bevallen dan?wacht eerst tot de eerste menstruatie zich weer aan dient en probeer t dan voorzichtig.gaat t dan nog niet zoals je wilt met veel pijn e.d. ga dan naar je huisarts of gynaecoloog en vraag wat de reden daarvoor kan zijn.ben je ook geknipt tijdens de bevallig.heb je hechtingen gehad?misschien te strak gehecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100