Hoe komt het dat mannen vaak zo anders omgaan met sex, dan vrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de gevolgen van sex, voor de man en vrouw, fundamenteel verschillen.

Door fundamentele verschillen in de bouw van de hersenen en de hormoonhuishouding, die te ver voeren / te veel zijn om hier allemaal te bespreken. Er zijn echter een heleboel boeken over, zowel serieuze als met een komische ondertoon. De Mars/Venus-serie van John Gray is een bekende, maar ook 'Waarom mannen niet kunnen praten en vrouwen altijd schoenen kopen' en het vervolg 'waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen' gaan uitgebreid in op deze aangeboren verschillen, van sexualiteit en voortplanting tot communicatieverschillen. En natuurlijk 'Wij zijn ons brein' van Dick Swaab, dat hier een paar hoofdstukken aan gewijd heet (en het minst speculatief en meest wetenschappelijk is).

Dat is aangeleerd gedrag (aangeleerd door religie en normen en waarden opgelegd door de maatschappij) het verschilt ook per cultuur. Mijn ervaring is dat vrouwen er eigenlijk helemaal niet anders mee omgaan maar dat ze er wat meer moeite mee hebben om het te erkennen. Mannen hebben geen last hormonale schommelingen waardoor ze (bijna) altijd zin (lijken)te hebben, ook daar zijn natuurlijk uitzonderingen op. Je ziet vooral bij iets volwassener vrouwen (30+) die hun eigen lichaam wat beter leren kennen en toegeven aan hun lustgevoelens dat ze vaak mannen daarin overtreffen. Door het toenemende aantal echtscheidingen komen er steeds meer "datende" vrouwen in die leeftijdsgroep die zichzelf (met of zonder hulp) ontdekken. Het is een fabeltje dat mannen altijd sex willen en vrouwen nooit en als ik mijn vrouw met haar vriendinnen hoor zijn ze nog erger dan mannen.

Omdat een vrouw na bevruchting 9 maanden "uitgeschakeld" is, terwijl een man maar door kan gaan met bevruchten (kort door de bocht gezegd). Daarom dus dat mannen veel meer op voortplanting / sex gericht zijn dan vrouwen. Puur om de mensheid in stand te houden dus. Eigenlijk is het heel simpel. Ach, we zijn allemaal slechts een optelsom van onze genen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100