Is pedoseksualiteit een ziekte of een geaardheid, of een vergissing van de natuur?

Ik worstel eigenlijk al jaren met die vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

De stand van de wetenschap zegt momenteel dat pedofilie een aangeboren geaardheid is. Er zijn géén bewijzen dat pedofilie ontstaat door een combinatie van aangeboren factoren én door gebeurtenissen in iemands jeugd .

Bronnen:
https://www.pedofilie.nl/node/8848

Hoe pedoseksualiteit wordt beoordeeld is afhankelijk van plaats en tijd. Tegenwoordig wordt pedoseksualiteit in het algemeen beschouwd als psychische stoornis, en is seks met kinderen wettelijk verboden. In de geschiedenis werd pedoseksualiteit echter soms anders beoordeeld. Ook de seksuele meerderjarigheid (age of consent) verschilt tussen landen op de wereld.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofilie
https://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent

Pedofilie is een geaardheid. Het is geen ziekte en het hoeft ook geen stoornis te zijn. Het is pas een stoornis als de pedofiel er last van heeft of wanneer de pedofiel overgaat tot seksuele contacten en/of handelingen. Wanneer een pedofiel relatief probleemloos door het leven gaat, is het volgens het handboek voor psychiaters geen stoornis en daaruit kan dan weer worden afgeleid, dat het 'zijn van pedofiel' geen ziekte is, volgens de psychiatrie. Met pedofilie als geaardheid wordt bedoeld 'het hebben van een seksuele voorkeur voor sommige kinderen'...dit is dus een voorkeur en nog geen gedrag. Iemand die seksuele handelingen met kinderen verricht, is een pedoseksueel en pedoseksualiteit zegt iets over het gedrag en dus niets over de geaardheid van de pleger. Een homofiel of hetero die seks met een kind heeft, is dus evengoed pedoseksueel. Volgens de stand van wetenschap nu, is pedofilie een aangeboren geaardheid. Er zijn geen bewijzen dat het ontstaat door een combi van aangeboren factoren of door gebeurtenissen in de jeugd van iemand. Seksueel misbruik in iemands jeugd wordt niet altijd als negatief ervaren en is dan ook geen indicator voor pedofilie maar voor pedoseksualiteit.

Bronnen:
https://www.pedofilie.nl/node/8848

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100