Hoe komt het dat een man vaak wakker wordt met een erectie zonder dat hij opgewonden is?

Zelf wordt ik wel eens wakker met een erectie zonder dat ik uberhaupt zin heb in sex. Het gebeurt gewoon. Zelfs al is mijn partner voor haar werk weg naar het buitenland dan merk ik het wel eens op.
Bij navraag bij familie en vrienden hoor ik dat er meer mannen "last" van hebben.

Is hier een verklaring voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is heel normaal , een ochtenderectie en het heeft NIETS met sexgevoelens te maken. Het plast alleen beroerd eerst moet hij weer wat slapper worden, of je moet van een lauwe gele douche houden..... Ik denk dan aan iets wat bij mij geen -of juist geen- lustgevoelens opwekt, hij is dan snel weer "normaal" Ik denk dat vrouwen vaak denken dat hun man wel zin heeft als ze de ochtendpaal zien. Dat kan dan immers nog onverwachts een feestje opleveren. Er zijn mindere situaties om mee wakker te worden. Overigens schijnt het zaad 's morgens beter van kwaliteit te zijn dan 's avonds. Het probleem is dan ook in een wip te verhelpen. Fijne feestdagen.

Wat ik ervan begrepen heb is het heel simpel. De erectie vindt in de regel plaats bij seksuele opwinding, echter dat hoeft niet het geval te zijn, het lichaam pleegt als het ware onderhoud aan de systemen door af en toe 'spontaan' de erectie te veroorzaken.

Een ochtenderectie is een bekend iets bij de meeste mannen. Het betekend niet per definitie dat je opgewonden bent of een droom hebt gehad over sex. Op de volgende site wordt goed uitgelegd hoe een ochtenderectie tot stand komt: http://www.mensworld.be/grow/lichaam/ochtenderectie/ De meeste mannen hebben meerdere erecties per nacht.

Een gezonde man heeft dit drie tot vijf keer per nacht gedurende de REM-slaap.Het wordt veroorzaakt door het autonome zenuwstelsel.

Een natte droom kan ook een oorzaak van zijn.

Mens is auto en chauffeur... Bij het ontwaken in de morgen, draait de auto even iets te snel stationair, vandaar dat het bloed even ergens opgeslagen wordt, vandaar...

Een ochtenderectie heeft niets met zin in sex te maken. Het is zo dat als een man bij de dokter komt met erectieproblemen er oa naar gekeken wordt of hij nog wel een erectie kan krijgen. Een soort postzegel bandje wordt 's avonds om de penis gedaan, als dat 's morgens geknapt is dan is dat een teken dat de man een normale erectie krijgt. In dat geval moet een andere oorzaak gezocht worden.

ligt eraan hoevaak tie wakkerwordt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100