De pil helemaal verkeerd geslikt, wat nu?

Ik ben 9 dagen terug begonnen met het slikken van de pil. Nu heb ik er nogal een potje van gemaakt:
- Ik ben niet begonnen op de eerste t/m vijfde dag van mijn menstruatie, en vriendin vertelde mij dat ik kon beginnen wanneer ik dat wilde. Nu lees ik gister dat dit dus niet zo is.
- Waarschijnlijk(niet met 100% zekerheid) heb ik wel elke dag de pil geslikt, maar een dag dacht ik van niet omdat ik naar de verkeerde kant van de strip keek. Toen heb ik er dus twee ingenomen.

Wat kan ik nu het beste doen? Gewoon doorgaan met slikken en hopen dat hij dan maar werkt? Of ermee stoppen en wachten tot de eerste dag van mijn menstruatie?
Denken jullie überhaupt dat hij nog werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je begint op de eerste dag van je menstruatie, beschermt de pil je direct tegen een zwangerschap. Als je op een andere dag in je cyclus begint, is dat pas na zeven dag zo. Dat is het enige verschil: je bent pas na zeven dagen beschermd in plaats van direct. Als ik je verder goed begrijp, heb je op alle dagen gewoon een pil geslikt, maar op één dag waarschijnlijk twee. Dan is de pil gewoon nog steeds veilig. Als je op alle dagen de pil geslikt hebt, ben je gewoon beschermd. Als je nu zou stoppen, ben je niet meer beschermd, omdat je de strip niet afgemaakt hebt. Dat zou ik dus niet doen, want je bent nu (meer dan zeven dagen na het starten met de pil) gewoon beschermd. Tenzij ik je verkeerd begrepen heb en je dus een keer de pil vergeten bent en daarná er twee op één dag hebt genomen, dan hangt er er vanaf hoeveel tijd er tussen het innemen van de pillen zat. Toegevoegd na 18 minuten: Nog even bronnen toegevoegd omdat er altijd mensen zijn die beweren dat je bij starten middenin je cyclus de hele maand niet beschermd zou zijn, of anderhalve maand moet wachten, of een half jaar ofzo:

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Met de pil is het zo, dat men uitgaat van de ideale situatie en daar marge in bouwt. Dus als je één keer je pil vergeet en daarna twee slikt dan betekent dat nog niet dat je al meteen gevaar loopt om zwanger te worden. Je ziet ook dat je tijdens de periode waarop je stopt met een stripje, ook beschermd bent. Iets anders is het tijdstip waarop je begonnen bent. Als je na je menstruatie of midden in je cyclus begint, dan ben je de eerste maand niet beschermd. Dus het lijkt me toch verstandig om voorlopig een condoom te gebruiken en je pilstripje gewoon uit te nemen. Als je dan je maandelijkse bloeding krijgt, kan je "serieus" beginnen zoals het op het pakje staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100